Henry Brade

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Henry Brade on suomalaisen Coinmotion Oy:n (aiemmin Prasos Oy) perustaja ja toimitusjohtaja sekä Suomen ensimmäisen bitcoin-aiheisen uutissivuston Bittiraha.fi perustaja. Hän on Suomen tunnetuimpia bitcoin-vaikuttajia. Hänen perustamansa yritys Prasos Oy toi Suomeen ensimmäisenä bitcoinien ostamiseen tarkoitetut käteisautomaatit. Prasoksen Helsingin asematunneliin asentama bitcoin-automaatti oli myös Euroopan ensimmäinen laatuaan [1]. Nykyisin Prasoksen automaatteja hallinnoi Prasos Cash Management Oy ja niitä on yhteensä kolmellatoista eri paikkakunnalla ja kaikilla niistä voi myös myydä bitcoineja.

Brade viestitti vuonna 2017 bitcoinin olevan hyvin likvidi valuutta, jonka voi Prasos Oy:n palvelun avulla vaihtaa euroiksi nopeasti suuriakin summia [2]. Braden mielestä bitcoinin arvonnousun voi odottaa kiihtyvän, kun uusien bitcoinien syntyminen vähenee. Uusien syntyvien bitcoinien määrä puolittuu neljän vuoden välein vuoteen 2140 mennessä, jonka jälkeen kaikki 21 miljoonaa luotavaa bitcoinia ovat olemassa, eikä niiden määrä enää kasva [3] Vuonna 2016 Prasos osti yrityskaupassa Coinmotion.comin palvelun, jossa käyttäjät voivat ostamisen ja myymisen ohella myös säilyttää bitcoineja. Vuonna 2020 Prasos Oy vaihtoi nimekseen Coinmotion Oy.

Brade on ollut kysytty asiantuntija Suomessa bitcoiniin liittyvässä uutisoinnissa. Esimerkiksi radiossa Radio Rock on yrittänyt saada hänen kauttaan tietoja bitcoinin pseudonyymistä kehittäjästä Satoshi Nakamotosta sekä kryptovaluuttaa esittävästä pyramidihuijaus Onecoinista. Hän on ollut esiintyjänä myös kansainvälisissä konferensseissa kuten Nordic Private Capitalissa vuonna 2016.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuomas Linnake: Valtiot uhkaavat bitcoinia? No eivät, vannoo yrittäjä. Taloussanomat 18.12.2013. Viitattu 12.7.2021.
  2. Karoliina Liimatainen: Bitcoin ei ole enää libertaarinörttien näpertelyä ... Helsingin Sanomat 15.8.2017. Viitattu 12.7.2021.
  3. Henry Brade: 10 hyvää syytä ostaa bitcoineja nyt (2018 päivitys) Bittiraha.fi 31.5.2016. Viitattu 20.9.2021.