Hellä suudelma

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hellä suudelma
Ae Fond Kiss...
Ohjaaja Ken Loach
Käsikirjoittaja Paul Laverty
Tuottaja Rebecca O'Brien
Säveltäjä George Fenton
Kuvaaja Barry Ackroyd
Leikkaaja Jonathan Morris
Pääosat Atta Yaqub
Eva Birthistle
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Belgia
Saksa
Italia
Espanja
Ensi-ilta 2004
Kesto 106 min
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hellä suudelma (Ae Fond Kiss...) on Ken Loachin ohjaama draamaelokuva vuodelta 2004. Eri kulttuureista tulevien nuorten rakkaudesta kertovan tarinan on käsikirjoittanut Paul Laverty.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori pakistanilaissukuinen muslimimies Casim asuu Skotlannin Glasgow’ssa ja tapaa opettajana työskentelevän nuoren katolilaisen naisen nimeltä Roisin. He rakastuvat, mutta yhteiskunnan paine aiheuttaa romanssille vaikeuksia. Casimin vanhemmat järjestävät pojalle sopivamman morsiamen, tämän serkun Jasminen. Casim on vaikeiden valintojen edessä.[1]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Atta Yaqub  … Casim Khan  
 Eva Birthistle  … Roisin Hanlon  
 Shamshad Akhtar  … Sadia Khan  
 Ghizala Avan  … Rukhsana Khan  
 Shabana Bakhsh  … Tahara Khan 

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Film-O-Holic.com
Tiina Forsberg
3/5 tähteä [1]
DVD-Opas
Tommi Kuosmanen
3/5 tähteä [2]

Film-O-Holic.com-elokuvasivuston Tiina Forsbergin mielestä Hellä suudelma on ”kaunis ja pienimuotoinen elokuva rakkaudesta, etnisyydestä ja uskonnosta nyky-Britanniassa”. Hänestä kärjekkäänä yhteiskuntakriitikkona tunnettu Loach on tässä elokuvassa lähtenyt tavallista hempeämmin liikkeelle, mutta ratkaisu ei aivan toimi: ”-- erinomaisesta alustaan huolimatta elokuva kaatuu lopulta omaan positiivisuuteensa, kun rakkaus tuntuu voittavan jälleen kaikki esteet”.[1] Helsingin Sanomien Veli-Pekka Lehtonen on dramaturgiasta päinvastaista mieltä: ”Elokuva ei ensin oikein käynnisty. Henkilökuvaus on Khanien perheen kohdalla perusteellista mutta ei erityisen mieleenpainuvaa. Kepeyttäkin on tavoiteltu, mutta asianajohenki kahlitsee aika lailla elokuvaa. Elokuvan toinen tunti on kuitenkin alkua terävämpi ja siten koko jutun pelastus.”[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Forsberg, Tiina: Glasgow’n Romeo ja Julia (Hellän suudelman arvostelu.) Film-O-Holic.com. 28.7.2005. Viitattu 1.11.2018.
  2. Kuosmanen, Tommi: Hellä suudelma DVD-Opas. Viitattu 1.11.2018.
  3. Lehtonen, Veli-Pekka: Toista polvea. Katolilaisen tytön ja pakistanilaispojan rakkaus vastamäessä Helsingin Sanomat. 22.10.2004. Viitattu 1.11.2018. (Tilaajille.)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.