Heikkilä (Kirkkonummi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heikkilä (ruots. Hindersby) on Kirkkonummen kunnan osa, joka on rakennettu pääasiassa 1980-luvulla.

Heikkilä rajautuu Pohjoisessa Vanhaan Rantatiehen, Idässä Tolsantiehen, Etelässä Rantarataan ja Lännessä Jolkbynjokeen. Suurin osa asuinrakennuksista Vanhan Heikkiläntien varressa on omakotitaloja. Heikkiläntorille on rakennettu kerrostaloja. Lisäksi alueelle on rakennettu myös joitain rivitaloja. Heikkilän ja Kirkkolaakson rajalla on ikäihmisille suunnattu asuinalue, Mikaeligården. Lähin koulu on Heikkilän koulu, mutta nimestään huolimatta se sijaitsee Jolkbyn taajamassa.

Heikkilässä sijaitseva vanha sairaalarakennus toimi aiemmin Kirkkonummen kunnantalona, kunnes keskustaan valmistunut uusi kunnantalo aloitti toimintansa tammikuussa 2012,[1] ja vanha kunnantalo jäi tyhjilleen. Nytmilloin? kunta on aikeissa myydä tai vuokrata rakennuksen.[2]

Heikkilästä on matkaa Kirkkonummen keskustaan pari kilometriä. Heikkiläläiset toimivat yhdessä Jolkbyn ja Laajakallion asukkaiden kanssa yhteisessä asukasyhdistyksessä, JoHeLassa.

Heikkilässä sijaitsee jalkapallokenttä, jonka parkkipaikka tilaa on tarkoitettu laajennettavaksi Juhlakallion asemakaavassa.

Alueen kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2020-luvulla aluetta on tarkoitus kehittää Tolsanmäen (alueen itäpuoli) ja Juhlakallion (alueen länsipuoli) asemakaavoilla, jotka tuovat Heikkilään paljon uusia omakotitaloja ja virkistyreittejä etenkin alueen Etelä-puolelle sekä muun muassa muutaman toriaukion. Lisäksi Tolsan ja Laajakallion risteykseen ja Kuutamokalliolle Heikkiläntien Luoteiskulmaan on kaavailtu kerrostaloja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uuteen kunnantaloon muutetaan Kirkkonummella joulukuussa 1.11.2011. Länsiväylä. Viitattu 27.2.2013. [vanhentunut linkki]
  2. Vanha kunnantalo vuokrataan tai myydään tarjousten perusteella 28.1.2013. Kirkkonummi. Arkistoitu 7.2.2013. Viitattu 27.2.2013.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.