Harma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhtyettä. Harma oli myös antiikin aikainen linnoitus Kreikassa.

Harma on kurikkalainen vuonna 2006 perustettu rockyhtye. Yhtyeessä soittavat J-P Pitkämö (kitara ja laulu), Henkka Mäki (basso), Ari Perkiö (kosketinsoittimet) ja Joni Mäntykoski (rummut). Yhtyeen nimi viittaa elottomiin väreihin ja yhtyeen soittamaan musiikkin, jota luonnehditaan mollivoittoikseksi.

Harman ensimmäinen demo on keväällä 2006 tehty Maailma häpeää meitä. Demolla oli kappaleet ”Maailma häpeää meitä”, ”Hetki” ja ”Katse maahan vajoaa”. Varsinaiset leipätyöt häiritsivät musiikin tekemistä niin paljon, että yhtye vetäytyi talviteloille loppukesästä 2006 ja demo jäi jakamatta.

Uusi tuleminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkka, J-P ja Ari harjoittelivat Pitkämönkylän treenikämpällä vanhoja Harma-kappaleita akustisesti vuoden 2008 alussa ja esiintyivätkin unplugged ravintola Catchyssä Kurikassa. Akustinen soittaminen oli kuitenkin heidän mielestään ”vain jotenkin niin munatonta”. Akustinen soittaminen kuitenkin oli yhteissoiton kannalta hyväksi. Yhtyeen rumpaliksi tuli Joni Mäntykoski. Yhteistyö luonnistui ja Harma mallia 2008 oli valmis soittamaan. Harjoittelun ja keikkojen lomassa tehtiin myös uusia kappaleita ja niistä kaksi ilmestyi keväällä 2009 KurikanKEMU ry:n kokoelmalevyllä.

Seuraavana vuonna (2009) yhtye esiintyi monenlaisissa tapahtumissa, pubeissa, ravintoloissa. Uutena aluevaltauksena olivat häät, joiden ohjelmistossa oli myös iskelmiä.

Vuonna 2010 Harma äänitti kaksi kappaletta: ”Sinun sielusi”, josta tehtiin myös parisuhteen päättymisestä kertova musiikkivideo ja ”Pirunpelto”. Video julkaistiin YouTubessa. Suunnitelmissa oli omakustanteen julkaiseminen, joten sen kappaleiden hiominen vei aikaa loppuvuodesta. Äänitykset tehtiin 2011 alkuvuonna. Levyn masterointi ja miksaus vei loppuvuoden.

Albumin julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2012 alku kului levyn julkaisun valmistelussa. Harman esikoisalbumi Kaihokaupunki julkaistiin 18. huhtikuuta 2012, julkaisija oli Inverse Records. Albumi sijoittui Suomen virallisella listalla sijalle 25[1]. Levyllä on 10 kappaletta yhtyeen omaa musiikkia: suomalaista melankoliaa ja suuria tunteita.

Keväällä 2013 yhtye ilmoitti jäävänsä tauolle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]