Hannu-Pekka Parviainen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hannu-Pekka Parviainen
HP kauppakeskus Lanternan edessä Helsingin Roihupellossa elokuussa 2010.
HP kauppakeskus Lanternan edessä Helsingin Roihupellossa elokuussa 2010.
Syntymäaika 18. elokuuta 1981 (ikä 37)
Syntymäpaikka Seinäjoki
Muut nimet HP
Ammatti opettaja
stunttimies
Merkittävät roolit Duudsonit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Hannu-Pekka "HP" Parviainen (s. 18. elokuuta 1981 Seinäjoki) on Duudsonit -stuntryhmän jäsen.

Parviainen oli Duudsoneista ensimmäinen, jolle kaikki Suomen vakuutusyhtiöt kieltäytyivät antamasta minkäänlaista henki- tai tapaturmavakuutusta.[1] Parviainen on valmistunut Duudsonien kuvausten ohella opettajaksi, jona hän toimi Seinäjoella Hyllykallion ala-asteella vuoteen 2014 asti[2]. Hän on taitava lumilautailija, ja onkin tässä lajissa muita Duudsoneita parempi.lähde? HP on 180 senttiä pitkä ja painaa 73 kiloa.milloin?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parviainen tekee huomattavasti vähemmän stuntteja verrattuna muihin Duudsoneihin, mutta yleensä hänen temppunsa ovat kuolemaa uhmaavia kuten esimerkiksi Duudsonit-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella nähty mopolla kymmenmetriseltä rampilta hyppääminen veteen. Stuntin seurauksena hän mursi nilkkansa. Parviainen kärsii myös matkapahoinvoinnista, ja hänen on monta kertaa The Dudesons-sarjassa nähty oksentavan mm. huvipuistolaitteen pyörityksen seurauksena.

Parviaisen Duudsonit Amerikassa -sarjan seitsemännessä jaksossa tekemä hyppy moottorikelkalla palkittiin COLA-palkinnolla.

Vuonna 2010 Parviainen oli mukana maailmanlaajuisen levityksen saaneessa Jackass 3D -elokuvassa.[3] HP nähtiin muiden Duudsoneiden kanssa elokuvan maailman ensi-illassa Los Angelesissa punaisella matolla. Jackass 3D tuotti pelkästään avausviikonloppuna 50 miljoonaa dollaria.[4]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TV-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]