Hanna Partanen (leipuri)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanna Partasen kalakukkoleipomon kyltti Kuopiossa.
Hanna Partasen kakalukkoleipomo Kuopion Kasarmikadulla.
Partasen kalakukkoleipomon portti.

Hanna Partanen (1. marraskuuta 1891 Kuopio1969 Kuopio) on Suomen kuuluisinkenen mukaan? kalakukkoleipuri, ja häntä on sanottu kaikkien kalakukkojen äidiksi, jonka ansiosta kukko on levinnyt ympäri Suomen. Hän aloitti leipomotoiminnan vuonna 1931 ja on ollut täten uranuurtajana kalakukkojen kaupallisessa valmistuksessa.lähde? Vuosien kuluessa valikoima on laajentunut kalakukoissa ja muissa leipomotuotteissa, jotka edelleen tehdään perinteisen tavan mukaan käsityönä ja suomalaisista raaka-aineista (tärkein suomalainen ruis) Kuopion keskustassa Kasarmikadulla sijaitsevassa leipomossa.

Hanna Partasen nimeä kantava leipomo Kuopiossa työllistää vuodenajoista riippuen 10–20 työntekijää. Leipomon myynti on noin 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Myös Hanna Partasen miniällä Irene Partasella (s. 15. joulukuuta 1923 Ilomantsi) on Kuopiossa oma kalakukkoleipomonsa, jonka omisti vuoteen 2014 saakka hänen tyttärensä Katariina Helin. Irene Partasen kalakukkoleipomo meni konkurssiin maaliskuussa 2014 ja liiketoiminnan jatkajaksi tuli kuopiolainen torimyyjä Jarmo Komulainen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helmi Nykänen: Leipomoliike Irene Partaselle löytyi jatkaja 23.4.2014. Yle Uutiset. Viitattu 23.4.2014.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]