Hanfu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaksi hanfu-tyyliin pukeutunutta nuorta kiinalaisen kulttuurin festivaalilla

Hanfu on perinteinen kiinalainen pukeutumistyyli, joka juontaa juurensa muinaiseen Kiinaan. Hanfu-sana tarkoittaa kirjaimellisesti "Han-kansan vaatetusta", Han-viitaten Han-dynastiaan, joka hallitsi Kiinaa noin 2000 vuotta sitten.

Hanfu-pukeutumistyyli koostuu monista erilaisista vaatekappaleista, jotka vaihtelevat miehille ja naisille sekä eri aikakausien ja sosiaalisen aseman mukaan. Tyypillisesti Hanfu koostuu puvusta, joka koostuu pitkästä, väljästä ja virtaavasta hameesta tai mekosta, joka on yleensä kiinnitetty vyötäröltä. Miehillä on yleensä pitkä tunika, joka on yhdistetty leveisiin housuihin tai mekkoon. Hanfu-vaatteissa käytetään myös erilaisia päähineitä, kuten hattuja tai huiveja.

Hanfu-pukeutumistyyliä arvostetaan sen kauneuden, perinteisyyden ja symbolisen merkityksen vuoksi. Se edustaa ylpeyttä Kiinan kulttuurista ja historiasta. Hanfu on suosittu erityisesti juhlallisissa tapahtumissa, kuten perinteisissä häissä, seremonioissa ja festivaaleilla.

Viime vuosina Hanfu on kokenut elpymisen ja uuden suosion Kiinassa. Hanfu-yhteisö on kasvanut, ja nuoret ovat alkaneet innostua pukeutumaan perinteiseen tyyliin erityisesti tapahtumissa ja valokuvauksessa. Tämä hanfu-liike on myös levinnyt kansainvälisesti, ja hanfu-pukeutumista nähdään yhä enemmän Kiinan ulkopuolella tapahtumissa, kulttuurifestivaaleilla ja muilla foorumeilla, joissa jaetaan kiinalaista kulttuuria ja historiaa.