Handbook of the Birds of the World

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Handbook of the Birds of the World
Kirjailija Josep del Hoyo (toim.)
Andrew Elliott (toim.)
Jordi Sargatal (toim.) (osat 1–7)
David A Christie (toim.) (osat 8–16)
Kieli englanti
Genre lintukirja
Kustantaja Lynx Edicions
Julkaistu 1992–
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Handbook of the Birds of the World (HBW) on espanjalaisen Lynx Edicionsin kustantama moniosainen teossarja maailman kaikista nykyisin elävistä lintulajeista.

Sarjasta on ilmestynyt 17 osaa. Varsinaiseen sarjaan kuului 16 osaa, joista viimeinen julkaistiin vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyi erikoisosa, jossa on 69 lajia uutta lajia. Sarjan julkaiseminen aloitettiin vuonna 1992.[1] Toimittajina ovat olleet Josep del Hoyo, Andrew Elliott, Jordi Sargatal ja David A. Christie.

Lintuartikkeleiden kirjoittamiseen osallistui 277 lintuasiantuntijaa 40 maasta. Teoksia oli kuvittamassa 33 kuvittajaa ja 1 151 valokuvaajaa.[1] Kukin kirja on kooltaan 31 × 24 cm. Seitsemäntoista kirjan sivumäärä on yhteensä noin 13 370[1].

Handbook of the Birds of the World on ensimmäinen teos, jossa esitetään maailman kaikki nykyisin elävät lintulajit ja -alalajit kuvin ja sanoin. 16 ensimmäistä osaa keskittyy esiteltyihin heimoihin. Heimot jakautuvat lajikohtaisiin artikkeleihin, joissa kuvataan muun muassa lajin taksonomia, alalajit ja esiintyminen, ulkonäkö ja äänet, elinympäristö, ravinto, lisääntyminen, muutto, suojelun taso ja kirjallisuusluettelo. Ensimmäistä ja toista osaa lukuun ottamatta kaikissa osissa on laaja artikkeli jostakin tietystä lintutieteen osa-alueesta.

Vuonna 2002 Lynx Edicions ryhtyi julkaisemaan internetissä The Internet Bird Collection (IBC) -nimistä verkkosivustoa, joka on tavallaan HBW:n suppea sähköinen versio.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c About the Handbook of the Birds of the World Lynx Edicions Publications. Viitattu 22.5.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.