Handbook of the Birds of the World

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Handbook of the Birds of the World
Kirjailija Josep del Hoyo (toim.)
Andrew Elliott (toim.)
Jordi Sargatal (toim.) (osat 1–7)
David A Christie (toim.) (osat 8–16)
Kieli englanti
Genre lintukirja
Kustantaja Lynx Edicions
Julkaistu 1992–
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Handbook of the Birds of the World (HBW) on espanjalaisen Lynx Edicionsin kustantama moniosainen teossarja maailman kaikista nykyisin elävistä lintulajeista.

Toistaiseksi sarjasta on ilmestynyt 15 osaa. 16. eli viimeisen osan pitäisi ilmestyä vuonna 2011. Sarjan julkaiseminen aloitettiin vuonna 1992. Toimittajina ovat olleet Josep del Hoyo, Andrew Elliott, Jordi Sargatal ja David A. Christie. Heidän lisäkseen artikkeleita on toistaiseksi kirjoittanut yli 200 eri lahkojen tai heimojen asiantuntijaa yli 40 maasta. Teoksen kuvittamiseen on osallistunut 35 taiteilijaa ja 834 valokuvaajaa. Kukin kirja on kooltaan 31 × 24 cm, ja viidentoista kirjan sivumäärä on yhteensä noin 11 670. Teossarjan 15 osaa maksaa noin 2 500 euroa, yksittäiskappaleiden hinta on 212 euroa.

Handbook of the Birds of the World on ensimmäinen teos, jossa esitetään maailman kaikki nykyisin elävät lintulajit ja -alalajit kuvin ja sanoin. Teoksen kukin osa jakautuu esiteltyihin heimoihin. Heimot jakautuvat lajikohtaisiin artikkeleihin, joissa kuvataan muun muassa lajin taksonomia, alalajit ja esiintyminen, ulkonäkö ja äänet, elinympäristö, ravinto, lisääntyminen, muutto, suojelun taso ja kirjallisuusluettelo. Ensimmäistä ja toista osaa lukuun ottamatta kaikissa osissa on laaja artikkeli jostakin tietystä lintutieteen osa-alueesta.

Vuonna 2002 Lynx Edicions ryhtyi julkaisemaan internetissä The Internet Bird Collection (IBC) -nimistä verkkosivustoa, joka on tavallaan HBW:n suppea sähköinen versio.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.