Greyson Michael Chance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Greyson Chance

Greyson Michael Chance (s. 16. elokuuta 1997) on yhdysvaltalainen laulaja, pianisti ja sanoittaja. Hän tuli tunnetuksi The Ellen DeGeneres Show'sta, jossa hän esiintyi kolmesti. Videota hänen huhtikuussa 2010 esittämästään versiosta Lady Gagan "Paparazzista" on katsottu YouTubessa jo yli 50 miljoonaa kertaa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greyson Chance syntyi vuonna 1997 Wichitassa, Texasissa ja asuu nykyään Edmondissa, Oklahomassa. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhemmat Scott ja Lisa Chance, isosisko Alexa ja isoveli Tanner. Chance alkoi soittaa pianoa 8-vuotiaana ja on käynyt pianotunneilla, muttei ole koskaan käynyt laulutunneilla. Chancen inspiraationa ja idolina on Lady Gaga. Hän on lisännyt YouTubeen videoita, joissa hän laulaa. Hän on sanoittanut itse muutamia kappaleita: "Broken Hearts" kertoo Chancen omista kokemuksista ja "Stars" eräästä pariskunnasta. Laulun pariskunnasta vaimolla on syöpä ja hän pyytää tähdiltä apua ongelmiinsa. Chancen tuorein single on "Sunshine and City Lights". Häntä on verrattu usein julkisuudessa teinisensaatio Justin Bieberiin.

Löytäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Ellen DeGeneres näki videon, jossa Chance laulaa Lady Gagan "Paparazzi" -kappaleen. Hän kutsui Chancen Kaliforniaan ohjelmaansa esiintymään. Ellen DeGeneres Show’ssa tämä sai yllättävän onnittelupuhelun Lady Gagalta. Chancen debyyttisingle oli nimeltään "Waiting Outside the Lines". Hän esitti sen livenä Ellen DeGeneres Show'ssa. Chance on vieraillut show’ssa kolme kertaa.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hold On 'til the Night (2011)
  • Potraits (2019)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Little Lord Gaga: Greyson Michael Chance's "Paparazzi" Is A Web Sensation", Yahoo! Music. May 11, 2010.