Greyson Michael Chance

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Greyson Chance

Greyson Michael Chance (s. 16. elokuuta 1997) on yhdysvaltalainen laulaja, pianisti ja sanoittaja. Hän tuli tunnetuksi The Ellen DeGeneres Show'sta, jossa hän esiintyi 13. ja 25. toukokuuta 2010. Videota hänen huhtikuussa 2010 esittämästään versiosta Lady Gagan Paparazzista on katsottu YouTubessa jo yli 50 miljoonaa kertaa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greyson Chance syntyi vuonna 1997 Wichitanissa, Texasissa ja asuu nykyään Edmondonissa, Oklahomassa. Hänen perheeseensä kuuluvat vanhemmat Scott ja Lisa Chance, isosisko Alexa (16), ja isoveli Tanner (19). Greyson alkoi soittaa pianoa 8-vuotiaana ja on käynyt pianotunneilla kolme vuotta, muttei ole koskaan käynyt laulutunneilla. Greysonin inspiraationa ja idolina toimii Lady Gaga. Greyson käy peruskoulun yhdeksännettä luokkaamilloin?. Hän on lisännyt YouTubeen videoita, joissa hän laulaa. Hän on sanoittanut itse muutamia kappaleita. "Broken Hearts" kertoo Chancen omista kokemuksista ja "Stars" eräästä pariskunnasta. Laulun pariskunnan vaimolla on syöpä ja hän pyytää tähdiltä apua ongelmiinsa. Greysonin tuorein single on "Sunshine and City Lights". Häntä on verrattu usein julkisuudessa teinisensaatio Justin Bieberiin.

Havainto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellen DeGeneres oli nähnyt videon, jossa Greyson laulaa Lady Gagan "Paparazzi" -kappaleen. Hän otti heti videon nähtyään yhteyttä Greysonin vanhempiin, ja lennätti heidät Kaliforniaan. Ellen DeGeneres Show’ssa Greyson sai yllättävän puhelun Lady Gagalta, joka onnitteli häntä. Äskettäin Chancelta ilmestyi debyyttisingle, Waiting Outside the Lines. Hän esitti sen livenä Ellen DeGeneres Show'ssa. Chance on vieraillut show’ssa kolme kertaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Little Lord Gaga: Greyson Michael Chance's "Paparazzi" Is A Web Sensation", Yahoo! Music. May 11, 2010.