Greed

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee television visailuohjelmaa. Greed on myös Erich von Stroheimin mykkäelokuva.
Greed
Greed.png
Pääosissa Petteri Ahomaa
Alkuperäiskieli englanti
Verkko MTV3
Esitetty 13. lokakuuta 2000 –
15. elokuuta 2003
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Fremantle Entertainment Oy
Aiheesta muualla
IMDb

Greed (tyyliteltynä gr€€d) oli MTV3:n visailuohjelma, jota lähetettiin vuosina 2000–2003.

Greed on englantia ja tarkoittaa ahneutta, mikä kuvastaa ohjelman luonnetta. Ohjelma perustuu yhdysvaltalaiseen formaattiin, ja Ruotsin televisiossa vastaavan ohjelman nimenä oli Vinna eller försvinna. Greedin juontajana toimi Petteri Ahomaa.

Ohjelmassa valittiin joukkue karsintakysymyksen perusteella. Parhaiten vastannut pääsi joukkueen kapteeniksi ja huonoiten vastannut putosi joukkueesta. Kultakin joukkueen jäseneltä kysyttiin kysymys vuorotellen, ja kapteenilla oli oikeus muuttaa vastausta. Väärästä vastauksesta joukkue putosi pois. Lisäksi ohjelmaan sisältyi kaksintaistelutilanteita (terminaattori), joissa hävinnyt osapuoli putosi pois joukkueesta. Kunkin kierroksen jälkeen joukkue sai päättää, jatkaako se kilpailua. Kilpailussa oli mahdollisuus voittaa enimmillään 170 000 euroa.

Säännöt esityskaudella 2000-2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karsintakysymys: Studioon kutsutaan kuusi kilpailijaa, ja heiltä kysytään jotakin lukua. Joukkueen kapteeniksi pääsee kilpailija, jonka vastaus on täysin oikein tai lähimpänä oikeaa vastausta. Kapteenin paikka kilpailun aikana on juontajan vieressä. Joukkueen neljän muun jäsenen paikat määräytyvät siten, että heistä parhaiten karsintakysymykseen vastanneen paikka on kauimpana kapteenista ja huonoiten vastanneen lähimpänä kapteenia. Jos kaksi tai useampi kilpailija on antanut saman vastauksen tai heidän vastauksensa ovat yhtä lähellä oikeaa vastausta, paremmuuden ratkaisee se, kuka on antanut vastauksensa nopeimmin. Huonoiten karsintakysymykseen vastannut putoaa pois kilpailusta.

Kysymys 10 000 mk: Juontaja kysyy ensimmäisen kysymyksen kapteenia lähimpänä istuvalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen neljästä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 10 000 mk rahana. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 25 000 mk: Juontaja kysyy toisen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen neljästä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 25 000 mk rahana. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 50 000 mk: Juontaja kysyy kolmannen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen viidestä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 50 000 mk rahana. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 75 000 mk: Juontaja kysyy neljännen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen viidestä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 75 000 mk rahana. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kertoo seuraavan kysymyksen aihealueen ja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

1. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Terminaattoriin valittu kilpailija saa tästä tehtävästä 5 000 mk rahana, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Hänellä on siis 2/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta, kun muilla kolmella joukkueen jäsenellä on edelleen 1/5. Tämä tilanne muuttuu tulevilla terminaattorikierroksilla. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina.

Kysymys 100 000 mk: Juontaja esittää viidennen kysymyksen neljälle kilpailussa jäljellä olevalle kilpailijalle. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta kuudesta vaihtoehdosta. Ennen tätä juontaja antaa kapteenille Jokeri-kortin, jolla voi poistaa yhden vääristä vastauksista. Jokeri-korttia voi käyttää vain kerran. Ensimmäisenä kysymykseen vastaa kapteenia lähimpänä istuva kilpailija ja viimeisenä kapteeni. Kukin kilpailija perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n rahaosuutta kysymyksen voittosummasta eli 10 000 mk. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 100 000 mk:n arvosta yhdistelmärahasto-osuuksia. Tämän jälkeen juontaja kertoo seuraavan kysymyksen aihealueen ja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa yhdistelmärahasto-osuudet vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

2. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Terminaattoriin valittu kilpailija saa tästä tehtävästä 5 000 mk rahana, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Tässä vaiheessa tilanne on joko niin, että hänellä on 3/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta ja kahdella muulla joukkueen jäsenellä edelleen 1/5, tai hänellä on 2/5 ja toisella kahdesta muusta joukkueen jäsenestä on 2/5 ja toisella 1/5. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina.

Kysymys 200 000 mk: Juontaja esittää kuudennen kysymyksen kolmelle kilpailussa jäljellä olevalle kilpailijalle. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta seitsemästä vaihtoehdosta. Jokeri-korttia voi käyttää tässä kysymyksessä, mikäli sitä ei ole jo käytetty. Ensimmäisenä kysymykseen vastaa kapteenia lähimpänä istuva kilpailija ja kolmannen vastausvaihtoehdon valitsee kapteeni, jonka jälkeen hän päättää, valitseeko itse viimeisen vastausvaihtoehdon vai antaako jommankumman kilpailijoista valita sen. Kukin kilpailija perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n rahaosuutta kysymyksen voittosummasta eli 20 000 mk. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 200 000 mk:n arvosta yhdistelmärahasto-osuuksia. Tämän jälkeen juontaja kertoo seuraavan kysymyksen aihealueen ja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa yhdistelmärahasto-osuudet vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

3. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Terminaattoriin valittu kilpailija saa tästä tehtävästä 5 000 mk rahana, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Tässä vaiheessa tilanne on joko niin, että hänellä on 4/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta ja toisella joukkueen jäsenellä edelleen 1/5, tai hänellä on 3/5 ja toisella joukkueen jäsenellä on 2/5 tai toisinpäin. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina.

Kysymys 500 000 mk: Juontaja esittää seitsemännen kysymyksen kahdelle kilpailussa jäljellä olevalle kilpailijalle. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta kahdeksasta vaihtoehdosta. Jokeri-korttia voi käyttää tässä kysymyksessä, mikäli sitä ei ole jo käytetty. Ensimmäisenä kysymykseen vastaa jäljellä oleva kilpailija ja toisen vastausvaihtoehdon valitsee kapteeni, jonka jälkeen hän päättää, valitseeko itse kaksi viimeistä vastausvaihtoehtoa vai antaako kilpailijan valita ne. Kumpikin perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n rahaosuutta kysymyksen voittosummasta eli 50 000 mk. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 500 000 mk:n arvosta yhdistelmärahasto-osuuksia. Tämän jälkeen juontaja kertoo seuraavan kysymyksen aihealueen ja kysyy kummaltakin joukkueen jäseneltä, haluavatko he ottaa voittamansa yhdistelmärahasto-osuudet vai jatkaa seuraavaan kysymykseen. Kumpikin ilmaisee halunsa jatkaa painamalla pöydässään olevaa punaista tai vihreää painiketta. Jos kilpailija ei halua jatkaa, hän saa oman osuutensa joukkueen voittamista yhdistelmärahasto-osuuksista. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 1 000 000 mk: Jos jompikumpi tai molemmat kilpailijat päättävät jatkaa, juontaja esittää kahdeksannen ja viimeisen kysymyksen. Kysymyksessä on valittava neljä oikeaa vastausta yhdeksästä vaihtoehdosta. Tässä kysymyksessä ei ole käytössä Jokeri-korttia. Kysymyksessä kilpailijoilla on 30 sekuntia aikaa neuvotella vastausvaihtoehdoista. Tämän jälkeen vastaukset on kerrottava 10:ssä sekunnissa. Tässä kysymyksessä joukkueessa ei enää ole kapteenia, mutta mikäli molemmat kilpailijat jatkavat kysymykseen, joukkueen kapteenina ollut kertoo vastaukset. Tässä vaiheessa juontaja ei enää tarjoa 10 %:n rahaosuutta kysymyksen voittosummasta, jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein. Jos kaikki neljä vastausta ovat oikein, joukkue voittaa 1 000 000 mk:n arvosta yhdistelmärahasto-osuuksia. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat. Samoin käy, jos joukkue ei onnistu antamaan vastauksia määräajassa.

Säännöt esityskausilla 2001-2002 ja 2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näillä esityskausilla ei enää ollut jaossa osakesalkkuja, vaan kaikista kysymyksistä voitti rahapalkintoja.

Karsintakysymys: Studioon kutsutaan kuusi kilpailijaa, ja heiltä kysytään jotakin lukua. Joukkueen kapteeniksi pääsee kilpailija, jonka vastaus on täysin oikein tai lähimpänä oikeaa vastausta. Kapteenin paikka kilpailun aikana on juontajan vieressä. Joukkueen neljän muun jäsenen paikat määräytyvät siten, että heistä parhaiten karsintakysymykseen vastanneen paikka on kauimpana kapteenista ja huonoiten vastanneen lähimpänä kapteenia. Jos kaksi tai useampi kilpailija on antanut saman vastauksen tai heidän vastauksensa ovat yhtä lähellä oikeaa vastausta, paremmuuden ratkaisee se, kuka on antanut vastauksensa nopeimmin. Huonoiten karsintakysymykseen vastannut putoaa pois kilpailusta.

Kysymys 5 000 mk/850 €: Juontaja kysyy ensimmäisen kysymyksen kapteenia lähimpänä istuvalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen neljästä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 5 000 mk/850 €. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 10 000 mk/1 700 €: Juontaja kysyy toisen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen neljästä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 10 000 mk/1 700 €. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 20 000 mk/3 400 €: Juontaja kysyy kolmannen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen viidestä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 20 000 mk/3 400 €. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 50 000 mk/8 500 €: Juontaja kysyy neljännen kysymyksen istumajärjestyksessä seuraavalta kilpailijalta. Kilpailija valitsee vastauksen viidestä vaihtoehdosta ja perustelee vastauksensa. Tämän jälkeen kapteeni joko hyväksyy tai vaihtaa vastauksen. Kun vastaus on hyväksytty, tietokone paljastaa, onko vastaus oikein vai väärin. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 50 000 mk/8 500 €. Voittosumma jaetaan joukkueen jäsenten kesken 1/5 kullekin. Oikean vastauksen jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen ja tarjoaa kapteenille henkilökohtaista 5 000 mk:n/850 €:n takuusummaa ennen terminaattorivaihetta. Takuusumma maksetaan kapteenille siinä tapauksessa, että joukkue vastaa väärin ja menettää pelin tai kapteeni putoaa kilpailusta pois osallistuttuaan terminaattoriin. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Jos vastaus on väärin, joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

1. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Jos kilpailija ottaa haasteen vastaan, hän saa 10 000 mk/1 700 €, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Hänellä on siis 2/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta, kun muilla kolmella joukkueen jäsenellä on edelleen 1/5. Tämä tilanne muuttuu tulevilla terminaattorikierroksilla. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina. Jos kilpailija ei ota haastetta vastaan, peli jatkuu normaalisti seuraavalle kysymyskierrokselle.

Kysymys 100 000 mk/17 000 €: Juontaja esittää viidennen kysymyksen. Mukana on joko neljä tai viisi kilpailijaa. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta kuudesta vaihtoehdosta. Ennen tätä juontaja antaa kapteenille Jokeri-kortin, jolla voi poistaa yhden vääristä vastauksista. Jokeri-korttia voi käyttää vain kerran. Jos mukana on neljä kilpailijaa, ensimmäisenä kysymykseen vastaa kapteenia lähimpänä istuva kilpailija ja viimeisenä kapteeni. Jos mukana on viisi kilpailijaa, viimeisenä vastaa kapteenista kauimpana istuva kilpailija. Kukin kilpailija perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n osuutta kysymyksen voittosummasta eli 10 000 mk/1 700 €. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 100 000 mk/17 000 €. Tämän jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen ja tarjoaa kapteenille henkilökohtaista 10 000 mk:n/1 700 €:n takuusummaa ennen terminaattorivaihetta. Takuusumma maksetaan kapteenille siinä tapauksessa, että joukkue vastaa väärin ja menettää pelin tai kapteeni putoaa kilpailusta pois osallistuttuaan terminaattoriin. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

2. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Jos kilpailija ottaa haasteen vastaan, hän saa 10 000 mk/1 700 €, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Tässä vaiheessa tilanne on joko niin, että hänellä on 3/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta ja kahdella muulla joukkueen jäsenellä edelleen 1/5, tai hänellä on 2/5 ja toisella kahdesta muusta joukkueen jäsenestä on 2/5 ja toisella 1/5 tai hänellä on 2/5 ja kolmella muulla joukkueen jäsenellä edelleen 1/5. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina. Jos kilpailija ei ota haastetta vastaan, peli jatkuu normaalisti seuraavalle kysymyskierrokselle.

Kysymys 200 000 mk/34 000 €: Juontaja esittää kuudennen kysymyksen. Mukana on joko kolme, neljä tai viisi kilpailijaa. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta seitsemästä vaihtoehdosta. Jokeri-korttia voi käyttää tässä kysymyksessä, mikäli sitä ei ole jo käytetty. Jos mukana on kolme kilpailijaa, ensimmäisenä kysymykseen vastaa kapteenia lähimpänä istuva kilpailija ja kolmannen vastausvaihtoehdon valitsee kapteeni, jonka jälkeen hän päättää, valitseeko itse viimeisen vastausvaihtoehdon vai antaako jommankumman kilpailijoista valita sen. Jos mukana on neljä kilpailijaa, viimeisenä vastaa kapteeni. Jos mukana on viisi kilpailijaa, viimeisenä vastaa kapteenista kauimpana istuva kilpailija. Kukin kilpailija perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n osuutta kysymyksen voittosummasta eli 20 000 mk/3 400 €. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 200 000 mk/34 000 €. Tämän jälkeen juontaja kysyy kapteenilta, ottaako joukkue voittamansa rahasumman vai jatkaako se seuraavaan kysymykseen ja tarjoaa kapteenille henkilökohtaista 20 000 mk:n/3 400 €:n takuusummaa ennen terminaattorivaihetta. Takuusumma maksetaan kapteenille siinä tapauksessa, että joukkue vastaa väärin ja menettää pelin tai kapteeni putoaa kilpailusta pois osallistuttuaan terminaattoriin. Päätöksen jatkamisesta tekee kapteeni yksin. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

3. Terminaattori: Jos kapteeni päättää jatkaa seuraavaan kysymykseen, juontaja käynnistää terminaattorin. Tietokone valitsee satunnaisesti kilpailijan terminaattoriin. Jos kilpailija ottaa haasteen vastaan, hän saa 10 000 mk/1 700 €, joka on hänen vaikka hän häviäisikin terminaattorikierroksen ja valitsee joukkueesta toisen kilpailijan, jonka haluaa haastaa. Haastaja ja haastettava siirtyvät terminaattoripöytään, ja juontaja kysyy heiltä kysymyksen. Vastauspainiketta (nopeammin) painanut kilpailija vastaa kysymykseen. Jos vastaus on oikein, hän saa jatkaa kilpailua. Jos vastaus on väärin, hän putoaa kilpailusta ja vastaamatta jättänyt kilpailija jatkaa kuten myös jos hän ei vastaa kysymykseen välittömästi painiketta painettuaan. Voittanut kilpailija siirtyy takaisin omalle paikalleen ja hän voittaa itselleen terminaattorikierroksen hävinneen kilpailijan voitto-osuuden. Tässä vaiheessa tilanne on joko niin, että hänellä on 4/5 joukkueen mahdollisesta voittosummasta ja toisella joukkueen jäsenellä on edelleen 1/5, tai hänellä on 3/5 ja toisella joukkueen jäsenellä on 2/5 tai toisinpäin tai hänellä on 3/5 ja kahdella muulla joukkueen jäsenellä edelleen 1/5, tai hänellä on 2/5 ja toisella kahdesta muusta joukkueen jäsenestä on 2/5 ja toisella 1/5 tai hänellä on 2/5 ja kolmella muulla joukkueen jäsenellä edelleen 1/5. Jos kapteeni on terminaattorikierroksella haastajana tai kilpailija haastaa kapteenin, terminaattorin voittaja jatkaa joukkueen kapteenina. Jos kilpailija ei ota haastetta vastaan, peli jatkuu normaalisti seuraavalle kysymyskierrokselle.

Kysymys 500 000 mk/85 000 €: Juontaja esittää seitsemännen kysymyksen. Mukana on joko kaksi, kolme, neljä tai viisi kilpailijaa. Kysymyksessä kilpailijoiden on valittava neljä oikeaa vastausta kahdeksasta vaihtoehdosta. Jokeri-korttia voi käyttää tässä kysymyksessä, mikäli sitä ei ole jo käytetty. Jos mukana on kaksi kilpailijaa, ensimmäisenä kysymykseen vastaa jäljellä oleva kilpailija ja toisen vastausvaihtoehdon valitsee kapteeni, jonka jälkeen hän päättää, valitseeko itse kaksi viimeistä vastausvaihtoehtoa vai antaako kilpailijan valita ne. Jos mukana on kolme kilpailijaa, ensimmäisenä kysymykseen vastaa kapteenia lähimpänä istuva kilpailija ja kolmannen vastausvaihtoehdon valitsee kapteeni, jonka jälkeen hän päättää, valitseeko itse viimeisen vastausvaihtoehdon vai antaako jommankumman kilpailijoista valita sen. Jos mukana on neljä kilpailijaa, viimeisenä vastaa kapteeni. Jos mukana on viisi kilpailijaa, viimeisenä vastaa kapteenista kauimpana istuva kilpailija. Kukin kilpailija perustelee vain ja ainoastaan valitsemaansa vastausvaihtoehtoa. Kun neljä vastausta on valittu, kapteeni joko hyväksyy vastaukset tai vaihtaa yhden vastauksen. Kun vastaukset on hyväksytty, tietokone paljastaa ne satunnaisessa järjestyksessä. Jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein, juontaja tarjoaa kapteenille 10 %:n osuutta kysymyksen voittosummasta eli 50 000 mk/8 500 €. Jos kapteeni ottaa vastaan juontajan tarjouksen, summa jaetaan tasan joukkueen jäsenten kesken ja kilpailu päättyy. Jos kapteeni ei ota tarjousta vastaan, tietokone paljastaa neljännen vastauksen. Jos vastaus on oikein, joukkue voittaa 500 000 mk/85 000 €. Tämän jälkeen juontaja kysyy kultakin joukkueen jäseneltä, haluavatko he ottaa voittamansa rahasumman vai jatkaa seuraavaan kysymykseen. Kukin ilmaisee halunsa jatkaa painamalla pöydässään olevaa punaista tai vihreää painiketta. Jos kilpailija ei halua jatkaa, hän saa oman osuutensa joukkueen voittamasta rahasummasta. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat.

Kysymys 1 000 000 mk/170 000 €: Jos yksi tai useampi kilpailija päättää jatkaa, juontaja esittää kahdeksannen ja viimeisen kysymyksen. Kysymyksessä on valittava neljä oikeaa vastausta yhdeksästä vaihtoehdosta. Tässä kysymyksessä ei ole käytössä Jokeri-korttia. Kysymyksessä kilpailijoilla on 30 sekuntia aikaa neuvotella vastausvaihtoehdoista. Tämän jälkeen vastaukset on kerrottava 10:ssä sekunnissa. Tässä kysymyksessä joukkueessa ei enää ole kapteenia, mutta jos kapteenina ollut päättää jatkaa kysymykseen, hän kertoo juontajalle oikeat vastaukset. Jos kapteenina ollut ei jatka kysymykseen, oikeat vastaukset kertoo mukana olevista se, joka on vastannut karsintakysymykseen parhaiten. Tässä vaiheessa juontaja ei enää tarjoa 10 %:n osuutta kysymyksen voittosummasta, jos joukkue onnistuu saamaan kolme vastausta oikein. Jos kaikki neljä vastausta ovat oikein, joukkue voittaa 1 000 000 mk/170 000 €. Väärästä vastauksesta joukkue poistuu studiosta ilman voittoa ja studioon kutsutaan uudet kilpailijat. Samoin käy, jos joukkue ei onnistu antamaan vastauksia määräajassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]