Granny (peli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pelin aloitusnäyttö
Pelin logo

Granny on DVloperin kehittämä selviytymiskauhupeli, joka toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmillä.

Pelissä on tarkoitus paeta Grannyn (suom. mummo) talosta lukitun etuoven kautta, hämähäkkikellarin putkesta tai talon pohjakerroksesta löytyvällä autolla. Pelaaja kerää paetakseen muun muassa avaimia, työkaluja, auton moottorin osia ja aseita. Granny yrittää pysäyttää pelaajan laittamalla lattialle ansoja ja lyömällä pesäpallomailalla. Pelaajan pitää liikkua nopeasti, jottei Granny kuule häntä. Grannyn voi nukuttaa jousipyssyllä, tappaa haulikolla, tukehduttaa saunaan, räjäyttää bensaa käyttämällä, ajamalla hänen päällensä autolla tai jäädyttää jääansalla.

Peliin on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten haulikko ja autolla tappamisen mahdollisuus. Pelissä on vaikeustasot harjoittelu, helppo, normaali, hankala ja äärimmäisen hankala. Harjoittelutilassa Granny ei ole kotona, jolloin pelaaja voi rauhassa harjoitella talosta pakenemista ja tutkia taloa. Valittavana on myös lisälukkoja ja pimeä tila (Darker Mode). Valitessa lisälukot talon oveen tulee lisää lukkoja, jotka täytyy avata ennen pakenemista. Pimeässä tilassa pelaajan näköetäisyyttä on rajoitettu.

Grannylla on myös tytär, joka on paljon äitinsä näköinen. Hänen nimensä on Angelene. Granny pitää häntä kaapin takana olevassa salahuoneessa, jonne pelaaja pääsee vetämällä taulun takaa löytyvää vipua. Huoneessa on puhujan jalusta jolle pitää asettaa kirja. Tällöin Angelene tippuu kahleistaan ja ryömii lyhyen matkan jonka jälkeen hän kaatuu lattialle ja katoaa. Tällöin hän kuitenkin sylkee hämähäkkiavaimen jolla voit avata hämähäkkikellarin luukun. Tämä luukku löytyy olohuoneen lattiasta. Kellarista löytyy myös uusi vastustaja. Tämä uusi vastustaja on hämähäkki-Angelene. Hänellä on Angelenen pää yhdistettynä hämähäkin jalkoihin. Hän kiertelee hämäkellarissa mutta ei kuule ääniä. Hämähäkkikellarissa pitää varoa Angelenea ja yrittää löytää esineitä. Siellä on myös putkimainen oviaukko josta pakenemiseen tarvitaan kolmea asiaa. Hämähäkkikellari, uusi vastustaja ja Angelenen ryömiminen lisättiin 2022 marraskuussa julkaistussa pelin uusimmassa päivityksessä. Grannyn tyttärentytär on nimeltään Slendrina ja hän ilmestyy kun laitat nallen vintillä sijaitsevaan kehtoon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grannyn voi ladata ilmaiseksi joko Google Playsta tai App Storesta:

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.