Granny (peli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pelin logo

Granny on DVloperin kehittämä selviytymiskauhupeli. Se julkaistiin Google Playssä 24. marraskuuta 2017[1], App Storessa 12. joulukuuta 2017 ja Steamissa 20. marraskuuta 2018[2]. Peli nousi suosioon vuoden 2018 aikana[3], ja se oli yksi App Storen ja Google Playn suosituimmista peleistä.[4]

Pelissä on tarkoitus paeta Grannyn (suom. mummo) talosta[3] lukitun etuoven kautta, hämähäkkikellarin putkesta tai talon pohjakerroksesta löytyvällä autolla. Pelaajalla on pelissä viisi päivää aikaa paeta ja hän kerää paetakseen muun muassa avaimia, työkaluja, auton moottorin osia ja aseita[3]. Granny yrittää pysäyttää pelaajan laittamalla lattialle ansoja ja lyömällä pesäpallomailalla. Pelaajan pitää liikkua nopeasti, jottei Granny kuule häntä. Grannyn voi nukuttaa jousipyssyllä, tappaa haulikolla, tukehduttaa saunaan, räjäyttää bensaa käyttämällä, ajamalla hänen päällensä autolla tai jäädyttää jääansalla.

Peliin on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten haulikko, lisähuoneita ja uusia vaikeustasoja.[3] Pelin vaikeustasot ovat harjoittelu, helppo, normaali, hankala ja äärimmäisen hankala. Harjoittelutilassa Granny ei ole kotona ja pelaaja voi rauhassa harjoitella talosta pakenemista ja tutkia taloa. Valittavana on myös lisälukkoja ja pimeä tila. Valitessa lisälukot talon oveen tulee lisää lukkoja, jotka täytyy avata ennen pakenemista. Pimeässä tilassa pelaajan näköetäisyyttä on rajoitettu.

Grannylla on myös tytär, joka on paljon äitinsä näköinen. Hänen nimensä on Angelene. Granny pitää häntä kaapin takana olevassa salahuoneessa, jonne pelaaja pääsee vetämällä taulun takaa löytyvää vipua. Kun pelaaja asettaa salahuoneessa olevalle jalustalle kirjan, Angelene tippuu kahleistaan ja ryömii lyhyen matkan, jonka jälkeen hän kaatuu lattialle ja katoaa. Hän sylkee hämähäkkiavaimen, jolla voi avata hämähäkkikellarin luukun. Hämähäkkikellarissa on uusi vastustaja, hämähäkki-Angelene, jolla on Angelenen pää yhdistettynä hämähäkin jalkoihin. Hän kiertelee hämähäkkikellarissa mutta ei kuule ääniä. Hämähäkkikellarissa on putkimainen oviaukko, josta pakenemiseen tarvitaan kolme asiaa. Hämähäkkikellari, uusi vastustaja ja Angelenen ryömiminen lisättiin marraskuussa 2022 julkaistussa päivityksessä. Grannyn tyttärentytär on nimeltään Slendrina. Hän ilmestyy, kun laittaa nallen vintillä olevaan kehtoon.

  1. Granny Google Play. Viitattu 26.6.2024.
  2. Granny Steam. Viitattu 26.6.2024.
  3. a b c d How to Beat 'Granny' Horror Game: Tips, Steps & Strategy For Getting Out of the House Alive newsweek.com. 23.3.2018. Viitattu 26.6.2024. (englanniksi)
  4. How the indie horror game “Granny” became the 2nd most viewed mobile game on YouTube matchmade.tv. 15.6.2018. Arkistoitu 18.5.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.