Gordon Clapp

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gordon Clapp
Henkilötiedot
Syntynyt 24. syyskuuta 1948 (ikä 70)
North Conway, New Hampshire, Yhdysvallat
Näyttelijä
Aktiivisena 1979-
Merkittävät roolit Det. Greg Medavoy (NYPD Blue)
Chaplain Orlovsky (Chicago Fire)
Aiheesta muualla
IMDb

Gordon Clapp (24. syyskuuta 1948 North Conway, New Hampshire, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan rikostutkija Greg Medavoyn roolista NYPD Blue -televisiosarjassa, jossa hän näytteli kaikki 12 tuotantokautta. Hän sai roolistan Emmy-palkinnon 1998. Hän on näytellyt useissa televisiosarjoissa, elokuvissa ja näytelmissä.

Clapp esitti Chicago White Soxin sieppari Ray Schalkia vuonna 1988 draamaelokuvassa Lahjotut. Hän näytteli Star Trek: Deep Space Nine -sarjan jaksossa ”Vortex”. Vuonna 2008 hän näytteli korruptoitunutta poliisia Todistettavasti syyllinen -sarjan jaksossa. Elokuvassa Isiemme liput Clapp esitti Yhdysvaltojen merijalkaväen kenraali Holland McTyeire ”Howlin’ Mad” Smithiä ja elokuvassa The Game Plan valmentaja Mad Maddoxia. Clapp näytteli Broadwayllä David Mametin Pulitzer-palkitun Glengarry Glen Ross -näytelmän uudessa versiossa, josta hän oli ehdokkaana Tony-palkinnon saajaksi parhaasta pääosasuorituksesta.

Gordon Clapp syntyi ja varttui North Conwayssä, New Hampshiressä. Hän aloitti koulun pienessä yksityisessä sisäoppilaitoksessa South Kentissä. Myöhemmin hän valmistui Williams Collegesta pääaineenaan englanti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.