Goran Vujević

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Goran Vujević

Goran Vujević (s. 27. helmikuuta 1973) on serbialainen lentopalloilija, joka pelasi seuratasolla muun muassa Perugia Volleyn joukkueessa, Italian A1-liigassa ja voitti maajoukkueen pelaajana olympiakultaa vuonna 2000.

Maajoukkueuransa lopettanut Vujević oli Serbia ja Montenegron pelin sielu yhdessä Ivan Miljkovićin kanssa. Erinomaisen hyppysyötön, nostotaidon ja iskulyönnin omaava Vujević on yksi lentopallomaailman valovoimaisimmista tähdistä.

Ura maajoukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siitä lähtien, kun Jugoslavian joukkue voitti pronssia EM-kisoissa 1995, Vujević oli yksi joukkueen pelin kulmakivistä. Monta kertaa Maailmanliigassa palkittu yleispelaaja Vujević ei ole koskaan ollut joukkueensa pisimpiä pelaajia, mutta hyvällä ulottuvuudellaan sekä nopeudellaan hän on lyönyt itsensä läpi – oli joukkue mikä tahansa. Vujevićin syöttöä on sanottu yhdeksi maailman vaikeimmista nostajan kannalta.

Vujević muodosti Jugoslavian maajoukkueen ytimen yhdessä Ivan Miljkovićin sekä Grbicin veljesten kanssa. Joukkue nousi tähtiensä avulla nopeasti maailman huipulle ja kehittyi lähestulkoon voittamattomaksi. Hänen uransa huppuhetki oli vuoden 2000 olympiakulta Jugoslavian joukkueessa[1].

Vujević päätti lopettaa maajoukkueuransa vuoden 2006 MM-kisoihin, joissa Serbia ja Montenegro pelasi viimeisen kerran yhteisen valtion nimellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Siukonen, Markku: Urheilun vuosikirja 22, s. 91. Kustannus-Notariaatti Oy, 2001. ISBN 952-5106-14-4.