Globe Hope

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Globe Hope Oy
Globe hope logo terra.jpg
Perustettu 2003
Perustaja Seija Lukkala
Toimitusjohtaja Seija Lukkala
Toimiala tekstiiliteollisuus
Kotisivu www.globehope.com/fi/

Globe Hope on suomalainen tekstiilialan ecodesign-yritys, joka tuottaa laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Suomalaisen kiertotalousyrityksen on perustanut Seija Lukkala vuonna 2003. Valikoimaan kuuluu myös pohjoismaisista raaka-aineista valmistettua luonnonkosmetiikkaa.

Globe Hope toimii Vihdin Nummelassa, ja se valmistaa tuotteensa alihankintana, Yritys työllistää suoraan 10 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 1 miljoona euroa, josta viennin osuus on 10 prosenttia. Globe Hope valmistaa sekä kuluttaja- että yritystuotteita. Yritys ilmoittaa arvoikseen eettisyyden, ekologisuuden ja esteettisyyden, ja se tähtää kertakäyttökulttuurin eliminoimiseen ja kiertotalouden kehittämiseen.

Globe Hope käyttää tuotantonsa materiaaleina kierrätettyjä tekstiilejä, tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaita sekä erilaisia kovia materiaaleja. Suurimman osan materiaaleistaan Globe Hope hankkii Suomesta, poikkeuksena armeijamateriaalit, jotka ovat peräisin Ruotsista tai Keski-Euroopasta. Yritys on tullut tunnetuksi käytetyistä turvavöistä tehdyistä laukuista sekä käytetyistä messumatoista tehdyistä laukuista ja repuista. Globe Hopella on ollut myös vaatetuotantoa kierrätysmateriaaleista. [1]

Globe Hopen ompelimot sijaitsevat Suomessa ja Virossa, jonne yrityksellä on pitkäaikaiset hankintasuhteet. Yrityksen pääkonttori, brand store ja malliompelimo sijaitevat Nummelassa. Yrityksellä on verkkokauppa sekä noin 40 jälleenmyyjää eri puolilla Suomea.

Globe Hopen tuotteita suunnittelevat Seija Lukkalan ohella muiden muassa Anssi Ruokokoski ja Miisa Asikainen. Globe Hopen klassikkotuotteita ovat muun muassa Kaste-, Halla, Usva- ja Tyyni-laukut sekä Viima-reppu. Yritys käyttää Suomessa valmistetuissa tuotteissaan Avainlippu-tunnusta, ja sillä on Design From Finland-merkki kaikissa tuotteissaan.

Yrityksille Globe Hope valmistaa lahja- ja imagotuotteita ylijäämämateriaaleista, kuten yritysten omista mainoslipuista ja -kankaista, vinyylibanderolleista ja työvaatteista. Esimerkiksi Eduskuntatalon 2015-2017-peruskorjauksessa käytetystä suojapressusta Globe Hope valmisti kasseja ja tietokonesuojia, joita käytettiin Valtioneuvoston edustuslahjoina Suomen EU-puheenjohtajakaudella 2019.

Globe Hopella on myös yrityksille palvelukonsepti, jossa se ottaa vastaan kaiken yritysten poistotekstiilin ja kierrättää materiaalin maksimaalista materiaalitehokkuutta noudettaen. Globe Hopen yhteistyöyrityksiä ovat olleet myös esimerkiksi Paulig, NRC, HSY ja Greenstep.

Seija Lukkala on palkittu työstään Globe Hopessa Taiteen ja kulttuurin Suomi-palkinnolla 2006. Lukkala on valittu myös Suomen liike- ja virkanaisten liiton Vuoden naiseksi 2010 sekä Helsingin Yrittäjänaiseksi 2017. Globe Hope on mukana kehittämässä tekstiilialan kiertotaloutta Telaketju-hankkeessa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Globe Hope: Trendikästä ja oivaltavaa maailmanparannusta 22.02.2012. Suomalaisen työn liitto. Viitattu 28.10.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]