Gina Lollobrigida

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida.
Gina Lollobrigida.
Syntymäaika 4. heinäkuuta 1927 (ikä 88)
Syntymäpaikka Subiaco, Lazio

Gina Lollobrigida (syntyjään Luigina Lollobrigida, s. 4. heinäkuuta 1927, Subiaco, Lazio) on italialainen näyttelijä. Hän on myös niittänyt mainetta valokuvaajana, jona hän alkoi toimia, kun hänen näyttelijänuransa alkoi hiljalleen kuihtua 1960- ja 1970-lukujen taitteessa.

Lollobrigida vietti lapsuutensa vuoristokylässä, huonekalusepän lapsena. Nuoruudessaan hän teki hieman mallintöitä, ja osallistui lukuisiin kauneiskilpailuihin, saavuttaen niissä menestystä. Hänen ensimmäinen elokuvansa kantoi nimeä Lucia di Lammemoor, ja se ilmestyi vuonna 1946. Vuonna 1953 ilmeistyi hänen ensimmäinen yhdysvaltalainen elokuva, Afrikan aarre (Beat the Devil). Sen jälkeen hän lopullisesti nousi suuren yleisön tietoisuuteen. Häntä alettiin kutsua seksisymboliksi. Hänestä käytettiin myös lempinimeä La Lollo. Maailmanlaajuisesti hänen tunnetuin elokuvansa lienee vuonna 1956 ilmestynyt Trapetsi (Trapeze).

Lollobrigidalla on yksi lapsi, poika, joka syntyi hänen avioliitostaan jugoslavialaisen tohtorin Milko Skoficin kanssa. Avioliitto kesti 22 vuotta; vuodesta 1949 vuoteen 1971.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]