Gimnàstic de Tarragona

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gimnàstic
Koko nimi Gimnàstic de Tarragona
Perustettu 1914
Kaupunki Tarragona, Katalonia, Espanja
Kenttä Nou Estadi
– kapasiteetti 10 500
Sarja Primera División RFEF
Puheenjohtaja Espanja Josep María Andreu
Päävalmentaja Espanja Raül Agné
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Gimnàstic de Tarragona on espanjalainen jalkapalloseura, jonka edustusjoukkue pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Primera División RFEFissa. Se on perustettu vuonna 1914 ja sen kotipaikka on Tarragonan kaupunki Kataloniassa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gimnàstic de Tarragona perustettiin jo vuonna 1886 voimisteluseuraksi, mutta jalkapallotoiminnan se aloitti 1914. Gimnàstic ei kuitenkaan aloittanut kilpailutoimintaa ennen vuotta 1917, jolloin se ryhtyi pelaamaan Katalonian mestaruussarjaa.

Gimnàstic saavutti paikan Espanjan valtakunnallisissa sarjoissa kaudeksi 1943–1944, jolloin se nousi kolmannelle sarjatasolle Tercera Divisióniin. 1940-luvulla Gimnàstic nousi nopeasti aina pääsarjaan saakka, jossa se pelasi vuosina 1947–1950. Seura nousi debyyttikaudellaan seitsemänneksi pääsarjassa, ja muistetaan Real Madridista ottamansa vierasvoiton ansiosta. Näin Gimnàstic oli ensimmäinen joukkue, joka otti vierasvoiton madridilaisseuran Santiago Bernabéu -stadionilta. Vuonna 1950 joukkue kuitenkin putosi pääsarjasta, ja vietti kymmeniä vuosia alemmilla sarjatasoilla, kunnes kauden 2005–2006 päätteeksi onnistui palaamaan Primeraan. Vierailu pääsarjassa jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]