Giant Gonzáles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jorge Gonzáles (synt. 31. tammikuuta 1966 Formosa, Argentiina - 22. syyskuuta 2010) oli argentiinalainen koripalloilija ja showpainija. Hänet muistetaan parhaiten World Wrestling Federationista 1990-luvun alussa, nimenään Giant González. Hän on kaikkien aikojen suurin painija, pituudeltaan 2,29m ja painoltaan 209 kiloa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gonzáles pelasi koripalloa Argentiinan ykkösdivisioonassa Club de Gimnasia y Esgrima La Platassa, sekä Argentiinan koripallomaajoukkueessa, ollen myös Argentiinan joukkueessa kesäolympialaisissa 1988. Atlanta Hawks varasi hänet NBA:han vuoden 1988 varaustilaisuuden kolmannella kierroksella, mutta suuri koko ei sopinut NBA:n vauhtiin.

Showpaini[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

World Championship Wrestling

Gonzáles päätyi showpainin maailmaan, kun Atlanta Hawks -joukkueen omistaja Ted Turner palkkasi hänet omistamaansa painipromootioon, WCW:iin. Tuolloin hän paini nimellä El Gigante ja hänen pituudekseen ilmoitettiin 2,44 metriä. Myöhemmin suuren suosion saanut El Gigante otteli myös New Japan Pro Wrestlingissä, ja vuonna 1993 siirtyi WWF:iin.

World Wrestling Federation

WWF:iin tultuaan Jorge sai nimekseen Giant González, jolloin hänestä tuli heel (WCW:ssä hän oli face). Hänellä alkoi feudi The Undertakerin kanssa Royal Rumblessa, jossa Undertaker eliminoi Jättiläisen muutamalla iskulla. Seuraavassa kohtaamisessaan yhdeksännessä WrestleManiassa Undertaker voitti Gonzálesin diskauksella. Gonzálesin viimeinen WWF-esiintyminen tapahtui vuoden 1993 SummerSlamissa, jossa Undertaker voitti hänet.

Gonzáles ei saavuttanut painiurallaan mestaruuksia, mutta hänet kuitenkin muistetaan kaikkien aikojen suurimpana painijana. Painiuransa jälkeen hän näytteli muutamissa elokuvissa. Hän palasi Argentiinaan vuonna 1995 ja sairasti diabetesta.

Hän kuoli 22. syyskuuta 2010 oltuaan jo vuosia huonovointinen. Hän oli 44-vuotias kuollessaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]