Get Right (kappale)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Get Right”
Jennifer Lopez
Singlen ”Get Right” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Rebirth
 Julkaistu 4. tammikuuta 2005
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Rich Harrison, Cory Rooney
 Tyylilaji dance, R&B
 Kesto 03.46
 Levy-yhtiö Epic
Jennifer Lopezin muut singlet
Baby I Love U!
2003
”Get Right”
2005
Hold You Down
2005

Get Right on yhdysvaltalaislaulaja Jennifer Lopezin kappale hänen neljänneltä, vuonna 2005 julkaistulta Rebirth-nimiseltä studioalbumiltaan. Kappaleen sanoittivat Rich Harrison, Usher Raymond ja James Brown sekä tuottivat Harrison ja Cory Rooney.

Toiveikkaana dance- ja RB-kappaleena, jossa on jazz-, rock- ja funk-viittauksia, "Get Right" merkitsi muutosta Lopezin musikaalisessa tyylissä. Sen johdosta The New York Times on kutsunut kappaletta yhdeksi Lopezin "mieleenpainuvimmista".[1] Kappale on tehty Maceo and the Macks -yhtyeen kappaleen "Soul Power 74" -samplen ympärille, ja se sai huomiota runsaasta saksofonin ja torvi-instrumenttien käytöstä. Kappaleen sanat kertovat tanssimisesta, seksistä ja juomisesta klubilla. Yhdysvaltalaisräppäri Fabolous vierailee kappaleen muutamilla versioilla, jotka on liitetty Rebirthin lisäkappaleiksi. Mediassa tiedotettiin marraskuussa 2004 "Get Rightin" olevan Rebirth-albumin johdantosingle.[2]

Musiikkikriitikot olivat yleisesti ottaen myönteisiä kappaleen tuotantoa kohtaan, mutta he huomauttivat Lopezin latteita "puhelaulu"-sanoja. "Get Right" sai runsasta kansainvälistä huomiota julkaisunsa jälkeen, kun ottaa huomioon sen, että Lopez ei ollut julkaissut uutta materiaalia yli kahteen vuoteen. Kappaleesta tuli kaupallinen menestys, kun se pääsi Britannian singlelistan kärkeen. Sen lisäksi kappale saavutti sijoituksia kymmenen parhaan joukossa monilla muilla kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla. Yhdysvalloissa kappale pääsi singlelistan sijalle 12, ja Recording Industry Association of America (RIAA) palkitsi sen kultalevyllä.

Kappaleelle tehtiin myös Francis Lawrencen ohjaama musiikkivideo, joka julkaistiin kappaleen julkaisupäivänä. Videolla nähdään Lopez esittämässä kahdeksaa eri henkilöä iltaklubilla. Videolla esiintyvistä henkilöistä kertovat lyhyet juonet kertovat myös kappaleen pituudesta. Videosta tuli suuri menestys, kun siitä tuli eräässä vaiheessa MTV:n kansainvälisesti eniten toistettu musiikkivideo. Kappale sai myös runsaasti radiosoittoa Yhdysvalloissa ja neljä MTV Video Music Award -ehdokkuutta.[3] Lopez on esittänyt "Get Rightin" livenä lukuisia kertoja, joista viimeisimmät tapahtuivat vuoden 2012 Dance Again World Tourilla, jolla kyseinen kappale oli konserttien aloituskappaleena.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Get Right (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.