Gerard de Kruijff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Alankomaat
Miesten kenttäratsastus
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Amsterdam 1928 Joukkuekenttäratsastus
Kultaa Kultaa Pariisi 1924 Joukkuekenttäratsastus
Hopeaa Hopeaa Amsterdam 1928 Kenttäratsastus

Gerard Pieter de Kruijff (27. tammikuuta 1890 Buren16. lokakuuta 1968 Deventer) oli alankomaalainen ratsastaja ja olympiavoittaja.

De Kruijff palveli armeijassa ja nousi everstiksi saakka husaarirykmentissä. Hän oli työskennellyt Italiassa ratsastuskouluissa ja käytti kokemustaan hyväkseen myöhemmin Alankomaiden armeijan ratsastusopetuksessa. Työ oli menestyksekästä, sillä Alankomaat hallitsi kenttäratsastuksen olympia-areenoita vuosina 1924 ja 1928.

De Kruijff voitti sekä vuoden 1924 että kesän 1928 olympiakisoissa kenttäratsastuksen joukkuekilpailussa kultaa ja sai lisäksi henkilökohtaisesta kilpailusta hopeamitalin 1928. Hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa kolmanneksitoista vuonna 1924 Pariisin kisoissa. Amsterdamissa 1928 hän osallistui myös esteratsastukseen, jossa hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa 27:nneksi ja oli Alankomaiden kymmenenneksi sijoittuneen joukkueen jäsen. De Kruijff osallistui vuoden 1928 olympialaisten kenttäratsastukseen Charles Pahud de Mortanges'n hevosella, koska hänen oma ratsunsa oli rampautunut juuri ennen kisojen alkua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.