George Sonata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

George Sonata on suomalainen säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja. Hän on säveltänyt ja sanoittanut teoksia vuodesta 1973 lähtien.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George Sonatan sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia on yhteensä yli sata kappaletta. Hän on säveltänyt ja sanoittanut musiikin lukuisiin näytelmiin ja sketsiteatteriesityksiin, kuten Kultainen vasikka, Vihtorin harha-askel (Tatu Pekkarinen), Noita palaa elämään (Mika Waltari), Käry kävi isäntämiehet, Mökkiloukku, Väärämäen veljekset (Raimo Suuronen), Limppu & Pullava, Into piukassa, Tomppa, Mummon saappaassa soi fox (Sirkku Peltola) ja Kunnon komedia.

George Sonatan musiikkimaailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George Sonatan teokset on sovitettu siten, että niissä on laaja orkestraatio, usein iso tunnelmarooli erityisesti jousilla ja puhaltimilla. Musiikin sointumaailma halaa englantilaista duuri-molli-maailmaa, länsimaista maj-sointua ja usein mukana on myös slaavilainen molliasetelma.

George Sonatan teosten riimeissä on kuvattu ihmiskohtaloita ja ihmistarinoita, oikeasti elettyä elämää sekä paljon haikeutta ja romantiikkaa.

George Sonata live[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 2011 lähtien on pidetty useita Sonatan musiikin konsertteja eri artistien esittämänä. YouTubessa on katsottavissa ja kuunneltavissa George Sonatan tuotantoon perustuvia musiikkivideoita. Vuonna 2015 julkaistiin 12 teoksen albumi Lapset huomisen solistina Emmi Loven.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]