Gary Dourdan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gary Dourdan
Gary Dourdan Berlin.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Gary Robert Durdin
Syntynyt11. joulukuuta 1966 (ikä 55)
Yhdysvallat Philadelphia, Pennsylvania
Näyttelijä
Aktiivisena 1991–
Merkittävät roolit Warrick Brown
(CSI)
Palkinnot
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Gary Robert Dourdan (s. 11. joulukuuta 1966 Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Warrick Brownina televisiosarjasta CSI.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dourdan muutti nuorena perheensä kanssa Philadelphiasta Willingboroon, New Jerseyn. Ollessaan kuusivuotias hänen vanhempi veljensä murhattiin Haitissa. Murhan syytä ei tiedetä vieläkään. Dourdan kiinnostui samoihin aikoihin näyttelemisestä, musiikista ja taistelulajeista. Myöhemmin hän muutti New Yorkiin, jossa Dourdan työskenteli ovimiehenä harjoitusstudiolla, jossa hän tapasi Manhattanin monia tulevaisuuden lupauksia.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dourdan päätyi lopulta näyttelijäksi, kun näyttelijä ja tanssija Debbie Allen hankki hänelle roolin televisiosarjasta A Different World. Sarjan jälkeen Dourdan esiintyi muutamissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, kuten Saarten salaisuus, Teräsmieheni ja Alien – ylösnousemus ennen kuin sai uransa merkittävimmän roolin televisiosarjasta CSI. Sarjan ohella hän on tehnyt myös muutamia äänirooleja animaatioihin, kuten Fillmore, Kim Possible, sekä vuonna 2008 julkaistuun elokuvaan Batman: Gothamin ritari.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.