Garden City Western Railway

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Garden City Western Railway
Perustiedot
Lyhenne GCW
Toiminta-alue Finneyn piirikunta, Kansas
Kotipaikka Garden City, Kansas
Toiminnassa 1916
Emoyhtiö Pioneer Railcorp
Rataverkko
Raideleveys 1 435 mm

Garden City Western Railway (AAR-lyhenne: GCW) on vuonna 1916 liikenteelle avattu yhdysvaltalainen rautatieyhtiö. Sen perustajana oli kansasilainen Garden City Sugar and Land Company, myöhemmin Garden City Coop, Inc. Rautatie rakennettiin viljan, lihan, lannoitteiden, maatalouskoneiden, rehun ja muiden maanviljelytarvikkeiden kuljetusta varten. Yhtiön pääpaikka on Garden City Finneyn piirikunnassa, ja jossa sillä on yhdysliikenneasema BNSF Railwayn kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garden City Sugar and Land Company rakensi rautatien vuoden 1915 aikana. Rautatielinja kulki yhtiön omistamien viljelysmaiden halki luoteeseen Garden Cityn länsipuolella sijaitsevalta sokeritehtaalta, läpi Quinbyn, Lowen ja Petersonin kylien Wolfin pikkukaupunkiin saakka. Rautatien tarkoituksena oli nopeuttaa yhtiön omia viljelytuotteiden kuljetuksia ja helpottaa viljelysalueiden huoltoa.

Rautatien raidemateriaali hankittiin sheriffin järjestämästä pakkohuutokaupasta, jossa myytiin Nebraska, Kansas and Southern Railwayn kiskomateriaali. Yhtiö oli rakentanut oman rautatiensä 12,6 mailin (20,2 km) päähän Garden Citystä, mutta tehnyt konkurssin ennen kuin rautatielinja oli valmistunut.

Garden City, Gulf and Northern Railway rakensi oman rautatielinjansa Scott Cityn ja Garden Cityn välille vuonna 1909. Atchison Topeka and Santa Fe -yhtiö (nykyisin osa BNSF Railwaytä) osti rautatien, ja myöhemmässä vaiheessa se siirtyi Garden City Northern Railway -yhtiön omistukseen. 1. syyskuuta 1991 Garden City Northern Railway fuusioitui GCW:n kanssa, ja rataosa Garden City – Shallow Water liitettiin yhtiön rataverkkoon.

29. huhtikuuta 1999 illinoislainen Pioneer Rail Corporation hankki omistukseensa GCW:n koko osakekannan ja liitti rautatien osaksi rataverkkoaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]