BNSF Railway

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BNSF Railway
BNSF Railwayn logo.png
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1. tammikuuta 1997
Toimitusjohtaja Matthew Rose
Kotipaikka Fort Worth, Texas
Toiminta-alue Yhdysvaltain länsiosa
Toimiala rautatieliikenne
Henkilöstö 40 000
Kotisivu BNSF.com

BNSF Railway (AAR-lyhenne: BNSF, BNFE, BNFT) eli vuoteen 2005 saakka "Burlington Northern and Santa Fe Railway", on yhdysvaltalainen rautatieyhtiö, jonka rataverkko kattaa lähes kaksi kolmasosaa Yhdysvaltain alueesta. Yhtiön rataverkko on muodostunut 150 vuoden kuluessa yli 390 eri rautatieyhtiön fuusioitumisen seurauksena.

BNSF Railway hoitaa tavaraliikennettä omistamallaan 51 480 raidekilometrin mittaisella rataverkolla, ja työllistää 40 000 ihmistä. Yhtiö omistaa 6 300 veturia ja noin 220 000 tavaravaunua. Yhtiöllä on myös lyhin rautatiereitti Chicagon ja Los Angelesin välillä.lähde?

Burlington Northern and Santa Fe Railway syntyi vuonna 31. joulukuuta 1996, kun rautatieyhtiöt Burlington Northern Railroad pohjoisessa ja Atchison, Topeka and Santa Fe Railway lounaassa fuusioituivat. Uusi yhtiö kattaa alueen, joka ulottuu Mississippijoelta länteen Tyynenmeren rannikolle. Yhtiön nimi vaihtui nykyiseksi keväällä 2005.lähde?

BNSF Railway oli aikanaan listattu pörssiin mutta helmikuusta 2010 lähtien sen on kokonaan omistanut Berkshire Hathaway.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Financial Information bnsf.com. Viitattu 10.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta BNSF Railway.

http://www.bnsf.com – BNSF Railwayn virallinen kotisivu

BNSF 7663 konttijunan veturina. Konttiliikenne länsirannikon ja Mississippin välillä on yksi BNSF Railwayn tärkeimmistä junayhteyksistä.