Gabrielle Reece

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gabrielle ”Gabby” Reece (s. 6. tammikuuta 1970 La Jolla, Kalifornia) on yhdysvaltalainen rantalentopalloilija ja entinen malli.

Reece syntyi Kaliforniassa newyorkilaiselle äidille ja trinidadilaiselle isälle. Isä kuoli Reecen ollessa viisivuotias. Pituutensa (191 cm) hän peri pitkältä äidiltään. Reece kasvoi Saint Thomasissa Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, mistä hän palasi Yhdysvaltoihin 11. luokalla. Reece opiskeli Floridan osavaltionyliopistossa (FSU), josta valmistui viestinnän linjalta.

Reecen johtama nelihenkisjoukkue voitti mestaruuden ensimmäisissä rantalentopallon maailmanmestaruuskilpailuissa (Beach Volleyball World Championships) vuonna 1997. Tällöin hän oli pelannut Women's Beach Volleyball Leaguessa (WBVL) viisi kautta nelihenkisjoukkueen kapteenina. Vuosina 1999–2000 hän pelasi Olympic Challenge Series -sarjaa ja vuosina 1999–2000 FIVB Beach Volleyball World Touria.

Malliuransa Reece aloitti opiskellessaan FSU:ssa. Vuonna 1989 Elle-lehti valitsi hänet maailman viiden kauneimman naisen joukkoon. Hän on ollut kansikuvassa muun muassa Shapessa, Women’s Sports & Fitnessissa, Outsidessa, Ellessä, Life, Travel & Leisure Golfissa, Voguessa ja Peoplessa. Reece on ollut mukana Sports Illustratedin uimapukunumerossa vuosina 1997 ja 2000.

Yhdessä Karen Karbon kanssa Reece julkaisi elämästään kertovan kirjan Big Girl in the Middle vuonna 1997. Hän on myös esiintynyt television urheiluohjelmissa kommentaattorina ja juontajana. Vuonna 2007 hän oli yhdessä puolisonsa Laird Hamiltonin kanssa mukana ABC:n tositelevisiosarjassa Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race. Vuonna 2008 Reece julkaisi yhdessä kuntoiluasiantuntija Mike Monroen kanssa oppaan Gabrielle Reece: Fit & Healthy Prenatal Workouts.

Reecen aviopuoliso Laird Hamilton on havaijilainen lainelautailija. Pariskunnalla on lokakuussa 2003 ja tammikuussa 2008 syntyneet tyttäret[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tan, Michelle: Gabrielle Reece, Laird Hamilton Have a Daughter People. 2.1.2008. Viitattu 7.8.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]