Fruit Ninja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fruit Ninja
Kehittäjä Halfbrick Studios
Julkaisija Halfbrick Studios
Jakelija Halfbrick Studios
Pelisarja Fruit Ninja
Julkaistu
Lajityyppi Arcade
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli (Kinect Xbox 360:lle, ja iPad:lle)
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta iOS, Android, Xbox 360, Symbian, Microsoft Windows, Windows Phone 7, Bada
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Vaatimukset Kinect (Xbox 360)
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fruit Ninja on peli, jonka on kehittänyt Halfbrick Studios. Peli on saatavilla iOS:lle, Windows Phone 7:lle, Symbianille, Badalle, Androidille, Xboxille ja Windowsille.

Ideana on ”pyyhkäistä” näyttöä alustasta riippuen sormella, hiirellä tai Kinect:llä koko kädellä, viipaloiden ilmaan lenteleviä hedelmiä. Pelissä on tarkoitus saada mahdollisimman paljon pisteitä, viipaloimalla hedelmiä ja välttämällä pommeja. Monesta peräkkäisestä viipaloidusta hedelmästä ”Combosta” saa ekstrapisteitä. Classic-modessa on ns. 3 elämää, eli voi missata hedelmän kolme kertaa ennen kuin peli loppuu, mutta mikäli pelaaja saa pelissä tasan sata luvun (100, 200, 300...) hän saa ylimääräisen elämän. Pelaaja voi vaihtaa terää tai taustaa suorittamalla erilaisia tehtäviä. Teristä ei hyödy esim. ekstrapisteinä. Jokaisessa terässä on teemaan sopivat äänet.

Pelityypin nimi Aika Pommiin osuminen Hedelmän ohilyönti
Classic Rajoittamaton Lopettaa pelin Kolmesta ohilyönnistä peli loppuu
Arcade 1min Kymmenen miinuspistettä Ei seurausta
Zen mode 1min 30sek Pommeja ei ole Ei seurausta

Ensimmäisenä myyntikuukautena Fruit Ninjaa myytiin 200 000 kpl, toisena kuukautena 1 000 000kpl. Vuoteen 2011 mennessä peliä oli myyty yli 20 000 000 euron edestä. Peli sai myös kriitikoilta hyvän vastaanoton ja pääsi yhdeksi Time-lehden top 50 iPhone-sovellusta listalle. Pelin hinta-laatusuhdetta on myös ylistetty. Peli sai vaihtelevaa kritiikkiä siitä, kuinka satunnaisesti ennätyspisteet pystyi saamaan, sillä hedelmien määrä vaihtelee.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]