Frankfurtin lentoaseman rautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frankfurt (Main) Flughafen Fernbahnhof
Frankfurt (Main) Flughafen Regionalbahnhof
Kaukoliikenteen asema.
Kaukoliikenteen asema.
Perustiedot
Sijainti 50°03′10″N, 008°34′12″E
Avattu 1999
Liikenne
Kaukoliikenne ICE, IC, EC, EN
Paikallisjunat RE, S8, S9
Vaihtoyhteydet lentoliikenne
Asemarakennus
Tyyppi maanalainen asema
Ratapiha
Raiteisto 7 laituriraidetta

Frankfurtin lentoaseman rautatieasema on rautatieasema Saksan Frankfurtissa. Asema yhdistää kaupungin lentoaseman itse kaupunkiin sekä maan rataverkkoon. Asema on jaettu kahteen osaan: S-Bahnin ja tavallisen rautatieliikenteen sekä ICE-liikenteen asemiin.

ICE-asema (saks. Frankfurt (Main) Flughafen Fernbahnhof) avattiin vuonna 1999. Sen pituus on 660 metriä ja korkeus 45 metriä. Aseman odotustilan ja lipunmyynnin yläpuolella on lasikupoli, jonka kohdalta lähtee ylikulkusilta A3-moottoritien yli lentoterminaaliin. Neljän tähden hotelli, jossa on konferenssikeskus, aiotaan rakentaa aseman päälle.[1]

Saksan suurin lentoyhtiö Lufthansa antaa asiakkaidensa tehdä lähtöselvitys jo Kölnin tai Frankfurtin päärautatieasemalla. Matkustajien matkatavarat kuljetetaan sen jälkeen ICE-junalla lentoasemalle, jossa ne lastataan suoraan halutulle lennolle. Tämä palvelu tunnetaan nimellä AiRail Service. Vuorot, joilla palvelu on käytössä, on merkitty tunnuksella LH. Toinen Lufthansan palvelu on lähtöselvitystiskit moottoritien ylittävällä sillalla.

Toisella puolella moottoritietä lähempänä lentoterminaalia on S-Bahnin ja Regionalbahnin asema (saks. Frankfurt (Main) Flughafen Regionalbahnhof). Tämä rautatieasema avattiin 14. maaliskuuta 1972 ja se oli ensimmäinen lentokenttäasema Länsi-Saksassa. Tällä alkuperäisellä asemalla on kolme raidetta. Aseman alkuperäinen nimi oli Frankfurt (Main) Flughafen. Kauko- ja lähiliikenteen junat käyttivät samoja raiteita, joka usein aiheutti ruuhkia. Uuden aseman avautuminen 1999 helpotti asiaa huomattavasti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]