Frank Rutherford

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa: Bahaman lippu Bahama
Miesten yleisurheilu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Barcelona 1992 kolmiloikka
Sisäratojen MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Indianapolis 1987 kolmiloikka

Frank Garfield Rutherford Jr. (s. 23. marraskuuta 1964) on entinen bahamalainen kolmiloikkaaja, kotimaansa ensimmäinen yleisurheilun olympiamitalisti.

Rutherford suoritti taloustieteen ja tietojenkäsittelytieteen tutkinnot Houstonin yliopistossa. Opiskeluaikanaan hänestä tuli ensimmäinen bahamalainen, joka voitti kolmesti NCAA:n kolmiloikkamestaruuden.

Rutherford saavutti pronssia Indianapolisin sisäratojen MM-kilpailuissa 1987 tuloksella 17,02. Myöhemmin samana vuonna hän oli kolmas samassa kaupungissa järjestetyissä Pan-Amerikan kisoissa [1]. Rooman MM-kilpailuissa hän putosi karsinnassa. Vuonna 1991 hän sijoittui Sevillan MM-hallikisoissa kahdeksanneksi tuloksella 16,61, mutta putosi Tokion MM-kisoissa loppukilpailusta.

Rurherford saavutti pronssia Barcelonan olympialaisissa 1992 tuloksella 17,36. Hän kukisti neljänneksi sijoittuneen Leonid Vološinin neljällä sentillä. [2] Myöhemmin samana vuonna Rutherford sijoittui toiseksi Havannan maailmancupissa tuloksella 17,06. Stuttgartin 1993 ja Göteborgin 1995 MM-kilpailuissa hän putosi loppukilpailusta. Atlantan olympialaisissa 1996 hän sijoittui yhdenneksitoista.

Rurherford hyppäsi ennätyksensä 17,41 m São Paulossa 17. toukokuuta 1992. Tulos oli syntyessään Bahaman ennätys, jonka Leevan Sands sittemmin rikkoi. Rutherford pyörittää nykyään nimeään kantavaa säätiötä, joka tukee nuorten bahamalaisten koripalloilijoiden ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajien kouluttautumista Yhdysvalloissa. Hänestä tuli Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsen, MBE, toukokuussa 2003.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]