Francine Pascal

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Francine Pascal (s. 13. toukokuuta 1938) on yhdysvaltalainen kirjailija. Hän syntyi New Yorkissa, jossa hän vietti koko nuoruutensa. Hän kävi siellä peruskoulun, lukion ja yliopiston. Hän meni naimisiin John Pascalin kanssa ja heillä on kolme tytärtä.

Pascal on aina pitänyt lukemisesta. Hän keksi idean Sweet Valley Highiin ja ajatteli aluksi myydä idean tv-sarjana tv-verkoston päivittäiseen draamaan, mutta hänen ystävänsä ehdottivat kirjasarjaa. Niinpä tarina alkoi siirtyä paperille. Pascal saa jonkun verran ideoita tyttäristään, mutta suurin osa ideoista kuitenkin syntyy muistelemalla omaa nuoruuttaan ja aikuiseksi kasvamista. Vaikka Sweet Valley High -sarja on Pascalin nimissä, sen kirjoittamiseen on osallistunut ryhmä haamukirjoittajia.

Pascal tunnetaan parhaiten Sweet Valley Highista, mutta hän on kirjoittanut sen lisäksi muitakin kirjoja kuten Caitlin ja Fearless. Hän on myös kirjoittanut aikuisille suunnatun kirjan The Villa. Joitain kirjoja hän on kirjoittanut yhdessä miehensä ja veljensä Michael Stewartin kanssa.

Pascal asuu vielä nykyäänkin New Yorkissa, mutta osan ajasta hän asuu Ranskan eteläosassa. Kirjoittamisen lisäksi hän harrastaa teatteria ja elokuvia.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.