Force Reconnaissance

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
USMC Force Reconin sotilaita harjoituksissa

United States Marine Corps Force Reconnaissance on Yhdysvaltain merijalkaväen erikoistiedustelukomppania eli erikoisjoukko. Force Reconnaissance perustettiin vuonna 1954 Camp Pendletonissa.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Force Reconnaissance suorittaa tiedustelu-, sotavankien pelastus ja terrorismin vastaisia operaatoita eli epäkonventionaalista sodankäyntiä. Irakin sodassa Force Recon on toiminut merijalkaväen tukena etsimässä terroristeja ja kapinallisia. Koska kyseessä on merijalkaväen eliittijoukko, siihen halukkaiden on palveltava merijalkaväessä 3-4 vuotta ennen siirtymistä Force Reconnaissanceen.

Neljän miehen Force Recon-ryhmä nousee maihin.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Force Reconnaissance.

Joukko-osastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Force Reconnaissance muodostuu neljästä tiedustelujoukkueesta ja kolmesta väkivaltaista tiedustelua toteuttavasta joukkueesta. Näissä seitsemässä joukkueessa on jokaisessa 16 sotilasta jaettuna neljän miehen ryhmiin. Jokaiseen merijalkaväen kolmeen aktiiviiseen divisioonaan kuuluu Force Reconnaissance osasto.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Force Reconnaissancen vaatimukset ovat poikkeuksellisen korkeat, sillä lopulta 2 tai 3 kuudestakymmenestä kokelaasta tulee lopulta valituksi. Ryhmien on oltava asiantuntijoita laskuvarjohypyissä ja sukeltamisessa. Heidän täytyy myös läpäistä testi, johon kuuluu viiden kilometrin juoksu 18 minuutissa, 500 metrin uinti,raskaan esineen noutaminen uima-altaan pohjasta ja esteradan suorittaminen alle viidessä minuutissa. Sen jälkeen kokelaita haastatellaan, jonka jälkeen heidän on läpäistävä kolmen viikon sukelluskurssi ja kuukauden laskuvarjohyppykoulutus. Tämän jälkeen heidät sijoitetaan yksikköihinsä ja he voivat päättää koulutuksensa kursseilla, joilla opetetaan selviytymistaitoja, tarkka-ammuntaa, pakenemista ja viidakossa selviytymistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mike Ryan: Erikoisjoukot s.192-193
Tämä sotaan tai sodankäyntiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.