Footvolley Sastamala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Footvolley Sastamala
Footvolley Sastamala pelaamassa Pyynikin uimarannalla kesällä 2020
Footvolley Sastamala pelaamassa Pyynikin uimarannalla kesällä 2020
Perustettu 2018
Kotiareena Mou areena
Paikkakunta Sastamala
Lajit Footvolley
Jäseniä 40
Puheenjohtaja Jukka Pausola

Footvolley Sastamala on footvolleyn eli jalkalentopallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 2018. Talviaikaan seuran toiminta keskittyy Mouhijärven Mou-areenaan, joka tarjoaa puitteet rantalentopallon pelaamiseen sisätiloissa. Kesäaikaan seuran jäsenistö pelaa pääasiassa Tampereella Pyynikin uimarannalla sekä Sastamalassa Kaalisaaren beach volley -kentillä. Footvolley Sastamala on ensimmäisiä lajin harrastamiseen perustettuja seuroja Suomessa ja se toimii tiiviissä yhteistyössä Footvolley Finland Ry:n kanssa.

Kilpailutoiminta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Footvolley Sastamala on perustamisestaan lähtien osallistunut säännöllisesti lajin epävirallisiin SM-kisoihin. Seura on ollut myös mukana organisoimassa näitä tapahtumia yhteistyössä Footvolley Finlandin kanssa. Seuran paras saavutus on Arttu Reiman ja Juho Kuukan vuonna 2019 saavuttama epävirallisten SM-kisojen kolmas sija.

Footvolley Sastamala on järjestänyt historiansa aikana yhden kansainvälisen turnauksen vuonna 2019. Turnaukseen kutsuttiin Suomen ja Viron parhaat footvolleypelaajat, ja se järjestettiin Mouhijärven Mou-areenalla. Kansainvälisille turnauksille on suunniteltu myös jatkoa, ja niistä on keskusteltu mm. Ruotsin, Saksan, Italian ja Israelin pelaajien kanssa.

Footvolley Sastamala osallistui vuonna 2019 kansainväliseen Estonian Open -turnaukseen Viron Pärnussa. Lisäksi seuran pelaajat ovat käyneet pelaamassa harjoitusotteluita Ruotsissa.

Footvolley Sastamala on järjestänyt vuodesta 2019 myös seuran sisäisen mestaruusturnauksen. Vuonna 2019 mestaruuden voittivat Arttu Reima ja Juho Kuukka. Vuonna 2020 mestaruuden voittivat Olli Kuusisto ja Kalle Mulari.

Talvikaudella seura järjestää myös yksilökilpailuna eli kiertävillä pareilla pelattavaa talviliigaa seuran jäsenistölle.

Seuran strategia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Footvolley Sastamalan strategia on edistää footvolleyn harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä kasvattaa lajin tunnettuvuutta Suomessa. Seura pyrkii perehdyttämään uusia lajin harrastajia järjestelmällä lajikokeiluja uusille pelaajille. On huomattu että varsinkin jalkapallo- ja lentopallotausta auttavat lajin omaksumisessa ja lajia pyritäänkin mainostamaan juuri näille kohderyhmille. Lähitulevaisuuden tavoitteina on myös saada mukaan naispelaajia.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]