Finlandia University

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Finlandia University
Suomi College
Motto Dominus Illuminatio Mea
Perustettu 1896
Tyyppi yksityinen
Rehtori Philip Johnson
Opiskelijoita 600
Sijainti Hancock (Michigan), Michigan
Yhdysvallat (47.128°N, 88.59°W)
Kampus maaseutu
Maskotti Leijonat
Sivusto www.finlandia.edu
Vanha Suomi Collegen aikainen päärakennus.

Finlandia University on yliopisto Yhdysvalloissa Michiganin Hancockissa. Yliopiston perustivat amerikansuomalaiset vuonna 1896 nimellä Suomi College. Yliopistossa opiskeli vuoden 2012 keväällä noin 600 opiskelijaa. Yliopisto jakautuu amerikkalaiseen tapaan erilaisiin schooleihin, joita ovat: School of Business, School of Art and Sciences, International School of Art and Design, College of Health Sciences.

Yliopistossa on opiskelijoille lukukausimaksu, joka on 3600 $. Lisäksi yliopistossa opiskeleville amerikkalaisille on vielä muita maksuja. Jos haluaa Suomesta vaihtoon Finlandia Universityyn tarvitsee maksaa vain tuo 3600 dollaria itse, ei muita lukukausimaksuja riippuen oman koulun vaihto-ohjelmista. Vaihto-opiskelijat asuvat Finlandia Hall -nimisessä kampusrakennuksessa, jossa on samalla myös ruokala. Finlandia Hall -rakennuksessa on neljä kerrosta ja niissä asutaan noin 20 neliön huoneissa, joka jaetaan yleensä paikallisen opiskelijan kanssa. Talossa on pyykkitupa, kerhohuoneita, olohuoneita, tietokonehuone, ruoanlaitomahdollisuudet omatoimisille opiskelijoille sekä turvallisuuspalvelut opiskelijoille.

Yliopistossa on muun muassa Paavo Nurmi Athletic Facility -urheilukeskus sekä Finnish American Heritage Center & Historical Archive -kulttuurikeskus ja arkisto. Finlandia Universityllä on kaksi pääkampusta noin puolen kilometrin päässä toisistaan. Suomalaiset juuret näkyvät edelleen hyvin vahvasti yliopistossa, osa kampusrakennuksista on nimetty suomalaisten henkilöiden mukaan. Urheilu on erittäin suosittua, ja erilaisia urheilujoukkueita on jääkiekossa, jalkapallossa, koripallossa, curlingissa ja uinnissa. Tekniikaltaan ja varustelutasoltaan yliopisto on jäänyt 1990-luvulle. Yliopistossa käytetään kuitenkin Moodle-pohjaista järjestelmää nimeltään E-College, jossa kaikki kurssit ovat ja minne kaikki tehtävät palautetaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Finlandia University.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.