Filipp Kirkorov

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Filipp Kirkorov
Filipp Kirkorov, 2014.
Filipp Kirkorov, 2014.
Syntymäaika 30. huhtikuuta 1967
Syntymäpaikka Varna, Bulgaria
Aktiivisena 1985–
Tyylilaji(t) venäläinen popmusiikki, powerpop

Filipp Bedrosovitš Kirkorov (bulg. Фи́лип Бедро́сов Кирко́ров, ven. Фили́пп Бедро́сович Кирко́ров) (s. 30. huhtikuuta 1967 Varna, Bulgaria) on venäläis-bulgarialainenlähde? laulaja ja lauluntekijä, joka työskentelee ja asuu Moskovassa. Hän on muun muassa säveltänyt laulaja Koldunin Valko-Venäjän edustuskappaleen Work Your Magic vuoden 2007 Eurovision laulukilpailuun, Ukrainan Ani Lorakin edustuskappaleen Shady Lady vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun sekä Venäjän Tolmatšovan sisarusten edustuskappaleen Shine vuoden 2014 Eurovision laulukilpailuun. Kirkorov on toiminut myös Bulgarian Idols-kilpailun tuomarina.

Kirkorov edusti Venäjää Eurovision laulukilpailussa 1995 Dublinissa kappaleella Kolibelnaja dlja vulkana ja sijoittui 17. sijalle 17 pisteellä.

Tammikuussa 1994 Kirkorov ilmoitti kihlauksestaan laulaja Alla Pugatšovan kanssa ja heidät vihittiin 15. toukokuuta 1994 Jerusalemissa. He erosivat vuonna 2005.

Kirkorovin oli alun perin tarkoitus toimia Venäjän kansallisessa euroviisutuomaristossa Moskovan euroviisuissa 2009, mutta hän joutui luopumaan pestistä, koska hän oli kutsunut Norjan edustajan Alexander Rybakin kotiinsa, mikä olisi kyseenalaistanut hänen puolueettomuutensa.[1]

Kirkorov on saanut "kansallinen artisti" -palkinnon sekä Venäjällä että Ukrainassa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Filipp Kirkorov.