Filipp Kirkorov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Filipp Kirkorov
Filipp Kirkorov, 2015.
Filipp Kirkorov, 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt 30. huhtikuuta 1967
Varna, Bulgaria
Muusikko
Aktiivisena 1985–
Tyylilajit venäläinen popmusiikki, powerpop
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt MelodijaView and modify data on Wikidata
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
www.kirkorov.ru

Filipp Bedrosovitš Kirkorov (bulg. Фи́лип Бедро́сов Кирко́ров, ven. Фили́пп Бедро́сович Кирко́ров) (s. 30. huhtikuuta 1967 Varna, Bulgaria) on venäläis-bulgarialainenlähde? laulaja ja lauluntekijä, joka työskentelee ja asuu Moskovassa. Hän on muun muassa säveltänyt laulaja Koldunin Valko-Venäjän edustuskappaleen ”Work Your Magicvuoden 2007 Eurovision laulukilpailuun, Ukrainan Ani Lorakin edustuskappaleen ”Shady Ladyvuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun sekä Venäjän Tolmatšovan sisarusten edustuskappaleen ”Shinevuoden 2014 Eurovision laulukilpailuun. Kirkorov on toiminut myös Bulgarian Idols-kilpailun tuomarina.

Kirkorov edusti Venäjää Eurovision laulukilpailussa 1995 Dublinissa kappaleella ”Kolybelnaja dlja vulkana” ja sijoittui 17. sijalle 17 pisteellä.

Tammikuussa 1994 Kirkorov ilmoitti kihlauksestaan laulaja Alla Pugatšovan kanssa ja heidät vihittiin 15. toukokuuta 1994 Jerusalemissa. He erosivat vuonna 2005.

Kirkorovin oli alun perin tarkoitus toimia Venäjän kansallisessa euroviisutuomaristossa Moskovan euroviisuissa 2009, mutta hän joutui luopumaan pestistä, koska hän oli kutsunut Norjan edustajan Alexander Rybakin kotiinsa, mikä olisi kyseenalaistanut hänen puolueettomuutensa.[1]

Kirkorov on saanut "kansallinen artisti" -palkinnon sekä Venäjällä että Ukrainassa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Filipp Kirkorov.