Filip Meirhaeghe

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa: Belgian lippu Belgia
Miesten pyöräily
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Sydney 2000 maastopyöräily
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Lugano 2003 maastoajo
Hopeaa Hopeaa Kaprun 2002 maastoajo
Pronssia Pronssia Mont Sainte-Anne 1998 maastoajo
Pronssia Pronssia Åre 1999 maastoajo
Meirhaeghe vuonna 2007.

Filip Meirhaeghe (s. 5. maaliskuuta 1971 Gent) on belgialainen pyöräilijä. Hän kilpailee pääasiassa maastopyöräilyssä, mutta on osallistunut myös cyclo-cross- ja maantiekilpailuihin. Hän voitti olympiahopeaa maastopyöräilyssä vuoden 2000 kesäolympialaisissa Sydneyssä. Lisäksi hän on voittanut 4 mitalia maastopyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuissa.

Doping[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. heinäkuuta 2004, Ateenan olympialaisten alla, Meirhaeghe myönsi käyttäneensä EPO-hormonia. Hän antoi positiivisen dopingnäytteen maailmancupin osakilpailussa Mont Saint Annessa, Kanadassa ja toisin kuin useimmat pyöräilijät, hän ei kiistänyt näytteen oikeellisuutta. Lehdistötilaisuudessa hän myönsi käyttäneensä EPOa, koska halusi voittaa kultaa olympialaisissa. Samalla hän ilmoitti lopettavaansa uransa. Meirhaeghe kirjoitti omaelämäkerrallisen kirjan Positief, jossa hän kuvaa elämäänsä urheilijana ja dopingin käyttöön johtaneita syitä.

Uran jatko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meirhaeghe sai kilpailukiellon, joka päättyi 14. tammikuuta 2006. 1. tammikuuta 2006 hän ilmoitti jatkavansa kilpailemista ja allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen maantiepyöräilytalli Landbouwkrediet-Colnagon kanssa ja Versluys-Landbouwkrediet-Sportstech -tallin kanssa maastopyöräilyssä. Hän lopetti uransa 2009. Viimeisinä kilpailuvuosinaan hän ajoi Specializedin valmistamalla pyörällä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Filip Meirhaeghe