Fiddler’s Green

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Fiddler's Green)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fiddler's Green on myyttinen, paratiisimainen paikka, joka on osa erityisesti merenkävijöiden ja Yhdysvaltain ratsuväen kansanperinnettä.

Fiddler's Greenillä soi jatkuvasti musiikki, riemu on loputon ja tanssi ainaista. On väitetty, että myytin juurina olisi ollut merirosvojen kehittämä kuolemanjälkeinen paikka, koska he eivät luonnollisesti uskoneet kelpaavansa taivaaseen. Ratsuväen tunnuslaulussa Fiddler's Green on paikka, jonne helvettiin matkalla oleva sotilas juuttuu ikuisiksi ajoiksi, koska vesi ei riitä juomapullossa helvettiin asti, ja sotilas joutuu aina palaamaan Fiddler's Greeniin juomaan maljoja vanhojen taistelutoveriensa kanssa.

Tarinalle on tarjottu useita lähteitä Homeroksen Odysseiasta sekä merirosvoista lähtien. Vanha irlantilainen legenda esittää sen muodossa, jossa maankiertäjä kantaa olallaan airoa, kunnes joku kysyy häneltä mikä hänellä on kantamuksenaan. Tässä muodossa siinä on selkeä viittaus kreikkalaiseen Odysseuksen taruun, jossa oraakkeli sanoo Tiresias-nimiselle miehelle, joka kysyy missä voisi elää onnellisena, että hänen pitää kävellä rannikolta sisämaahan päin airo olallaan, kunnes joku kysyy mikä kapine hänen olallaan on. Tiresiaksen tulee tehdä sillä paikalla uhrilahja ja asettua asumaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä mytologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.