Faith Lehane

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Faith Lehane
Faith (Eliza Dushku)
Faith (Eliza Dushku)
Luoja(t) Joss Whedon
Näyttelijä(t) Eliza Dushku
Ensiesiintyminen "Usko, toivo ja kepponen" (Faith, Hope & Trick)
Henkilötiedot
Ammatti vampyyrintappaja
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Boston, Yhdysvallat
Suhteet

Faith Lehane on Joss Whedonin luoma kuvitteellinen henkilö, joka esiintyy televisiosarjoissa Buffy, vampyyrintappaja sekä Angel. Faithia näyttelee Eliza Dushku. Faith esittäytyi Buffyn kolmannella kaudella ja oli osa kauden pääjuonta. Myöhemmin Faith esiintyi myös Buffyn spin-off sarjassa Angel. Buffyn ja Angelin päätyttyä Faithin piti saada oma spin-off sarja, mutta Eliza Dushku kieltäytyi roolista ja projekti hylättiin. Hahmon tarina jatkui sarjakuvissa Buffy the Vampire Slayer Season Eight (2007, 2009–2011) ja Angel & Faith (2011–).

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Faith saapuu Sunnydaleen Buffyn kolmannen kauden jaksossa "Usko, toivo ja kepponen" (engl. Faith, Hope & Trick) aktivoiduttuaan vampyyrintappajana Kendra Youngin (Bianca Lawson) kuoltua aiemmin. Faith yrittää ystävystyä Buffyn (Sarah Michelle Gellar) ja tämän ystävien kanssa, mutta eristäytyy heistä kauden edetessä. Suuri käännekohta hahmon tarinassa tapahtuu jaksossa "Pahat tytöt" (engl. Bad Girls), kun Faith tappaa vahingossa apulaiskaupunginjohtaja Allan Finchin (Jack Plotnick), jota hän luulee vampyyriksi. Tämän seurauksena Faith pettää Buffyn ja hänen ystävänsä ja liittoutuu pahan kaupunginjohtajan Richard Wilkinsin (Harry Groener) kanssa. Faith yrittää tappaa Buffyn poikaystävän Angelin (David Boreanaz), minkä seurauksena kauden päätösjaksossa Buffy puukottaa Faithia. Faith ei kuole, mutta päätyy koomaan.

Faith herää koomasta Buffyn neljännellä kaudella ja yrittää kostaa Buffylle vaihtamalla kehoja tämän kanssa laitteella, jonka kaupunginjohtaja jätti hänelle. Kun Buffy otetaan vangiksi Faithin rikoksista tuomittuna, Faith saa kokea miltä tuntuu olla rakastavien ihmisten ympäröimänä. Myöhemmin Faith tappelee Buffya vastaan jälleen ennen palaamistaan takaisin kehoonsa. Tarina jatkuu Angelin ensimmäisellä kaudella, kun Faith pakenee Los Angelesiin missä Wolfram & Hart palkkaa hänet tappamaan Angelin. Faith kuitenkin haluaa Angelin tappavan hänet, mutta Angel suostuttelee häntä vastaamaan teoistaan ja auttaa tätä armahduksen tiellä. Faith antautuu poliiseille ja hänet viedään vankilaan, missä Angel myöhemmin tapaa hänta.

Angelin neljännellä kaudella Angelista tulee paha Angelus, kun hänen sielunsa poistetaan. Faithin vanha valvoja Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) auttaa Faithia pakenemaan vankilasta ja he suuntaavat palauttamaan Angelin sielun. Faith on lähellä kuolla tapellessaan Angelusta vastaan, mutta onnistuu kuitenkin tuomaan Angelin takaisin Willow Rosenbergin (Alyson Hannigan) avulla. Myöhemmin Buffyn seitsemännellä kaudella Faith palaa Sunnydaleen Willow'n kanssa ja esittää suurta roolia taistelussa the Firstiä vastaan. Tuona aikana Buffy antaa Faithille anteeksi aiemmat tekonsa ja kaksikko tekee rauhan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.