Buffy the Vampire Slayer Season Eight

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Buffy the Vampire Slayer Season Eight
Buffy Season Eight.jpg
Kustantaja Dark Horse Comics
Julkaisuaika 14. maaliskuuta 2007 – 19. tammikuuta 2011
Lehtien määrä 40
Kirjoittaja(t) Joss Whedon
Brian K. Vaughan
Drew Goddard
Jane Espenson
Brad Meltzer
Kuvittaja(t) Georges Jeanty
Karl Moline
Väri(t) Dave Stewart
Michelle Madsen
Luoja(t) Joss Whedon
Seuraava Season Nine

Buffy the Vampire Slayer Season Eight on yhdysvaltalaiseen, vuosina 1997–2003 esitettyyn televisiosarjaan Buffy, vampyyrintappajaan pohjautuva sarjakuva, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 14. maaliskuuta vuonna 2007. Sarjakuvaa julkaisee Dark Horse Comics ja sitä tuottaa alkuperäisen televisiosarjan luoja Joss Whedon, minkä lisäksi hän on käsikirjoittanut joitakin sarjakuvan osia. Myös muut Buffy-televisiosarjan tekijätiimiin kuuluneista käsikirjoittajista ovat ottaneet tai ottamassa osaa Season Eightin käsikirjoittamiseen. Sarjakuvan piirtämisestä vastaa lähinnä Georges Jeanty yhdessä Andy Owensin ja Dave Stewartin kanssa. Esimerkiksi Jo Chen on piirtänyt sarjakuvaan kansia.[1][2][3]

Season Eight pohjautuu seitsemänteen tuotantokauteensa päättyneeseen televisiosarja Buffyyn ja sen hahmoihin. Se jatkaa televisiosarjan tarinaa siitä mihin se sarjan päättyessä jäi ja sarjakuvan on tarkoitus toimia ikään kuin televisiosarjan kahdeksantena tuotantokautena. Aluksi Buffy the Vampire Slayer Season Eight -sarjakuvan piti sisältää 25 osaa, mutta sittemmin luku nousi 40 osaan. Myös Buffyn spin-off-sarja Angelin tarinaa on jatkettu sarjakuvamuodossa sarjakuvassa Angel: After the Fall.[3][4] Season Eightin tarina jatkuu alustavasti 25 osaa sisältävässä Season Ninessa. Tämän lisäksi sen ohella julkaistaan myös Angelista ja Faithista kertova sarjakuva Angel & Faith, joka sisältää myös 25 numeroa. Maaliskuussa 2011 vahvistettiin, että myös Season Ten on suunnitelmissa.[5]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkutilanne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa noin puolentoista vuoden kuluttua televisiosarja Buffyn viimeisen jakson tapahtumien ja Sunnydalen kaupungin helvetinsuun tuhoutumisen jälkeen. Scooby Gang on hajaantunut ympäri maailmaa ohjaamaan ja johtamaan uusia vampyyrintappajia taistelussa pimeyden voimia kuten vampyyreita ja demoneita vastaan. Buffy ja Xander ovat Skotlannissa, missä he johtavat muun muassa suurta joukkoa selvännäkijöitä, noitia ja vampyyrintappajia. Heidän kanssaan asuu myös Dawn, joka on tuntemattomista syistä muuttunut jättiläiseksi. Andrew puolestaan on tappajajoukkoineen Italiassa kun taas Giles majailee Englannissa.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa maan hallitus on Sunnydalen tuhoutumisen jälkeen alkanut kiinnittää enemmän huomiota Buffyn toimintaan. Hallitus uskoo Buffyn olevan vastuussa Sunnydalen tuhoutumisesta ja pitää häntä sekä hänen joukkojaan terroristeina. Kenraali Voll on asetettu demoneja tutkineen ja metsästäneen Aloitteen kaltaisen järjestön johtoon. Sunnydalen raunioista järjestö löytää noita Amy Madisonin ja hänen poikaystävänsä Warren Mearsin. Hallitus päättää liittoutua Amyn ja Warrenin kanssa. Taustalla häärii myös mystinen Twilight, jonka päämääränä on tuhota kaikki vampyyrintappajat ja hävittää taikuus maailmasta.

Käsikirjoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jane Espenson

Joss Whedon toimi Season Eightin tuottajana, minkä lisäksi hän valvoi toisten kirjoittajien työtä ja neuvoi näitä kertomalla mielipiteitään esimerkiksi hahmoista ja jatkuvuudesta. Whedon itse käsikirjoitti sarjakuvan ensimmäisen arkin The Long Way Home ja muutamia sen yksittäisiä osia. Hän käsikirjoitti myös osat 10-11, sarjakuvan neljännen arkin eli osat 16-19, osan 31, sekä viimeisen arkin eli osat 36-40.[6][7]

Brian K. Vaughan kirjoitti sarjakuvan toisen arkin No Future For You. Vaughan ei ollut mukana alkuperäisen televisiosarjan teossa, mutta hän kuului sarjan ihailijoihin ja piti erityisesti Faithin hahmosta. Hänen kirjoittamansa arkin pääosassa on juuri Faith. Kolmannen arkin Wolves at the Gate käsikirjoitti Whedonin hyvä ystävä Drew Goddard, joka oli aiemmin käsikirjoittanut jaksoja Buffyyn ja Angeliin. Goddard on käsikirjoittanut myös Season Eightiin kuulumatonta Buffy-sarjakuvaa Tales of the Vampires.[6][7]

Käsikirjoittaja-tuottaja Jeph Loebin käsikirjoitti sarjakuvan osan 20. Loebin jälkeen sarjakuvaa käsikirjoittivat entiset Buffy-käsikirjoittajat Jane Espenson, Doug Petrie, Drew Greenberg ja Steven S. DeKnight sekä sarjakuvakäsikirjoittaja Jim Krueger. Heidän osistaan muodostuu yksi arkki. Seuraavan arkin osat 26-30 käsikirjoitti Jane Espenson. Kirjailija Brad Meltzer kirjoitti osat 32-35.[6][7]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Season Eight -sarjakuvan julkaiseminen aloitettiin maaliskuussa vuonna 2007. Sitä julkaistiin noin kuukauden välein. Vuoden 2011 Tammikuussa sarjasta oli julkaistu kaikki 40 osaa. Kesäkuussa 2011 julkaistaan 8. kokoelma. Kukin kokoelma sisältää viisi alkuperäistä julkaisua.[8][9][10][11][12][13][14][15] Readme.fi julkaisi ensimmäisen kokoelma teoksen "Pitkä matka kotiin" (The Long Way Home) suomennettuna helmikuussa 2009.[16]

Osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimeke Osa # Julkaisupäivä
"The Long Way Home, Part I" 1 14. maaliskuuta 2007
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja joukko tappajia tekevät yllätysiskun vanhaan kirkkoon, jossa muutama demoni pitää majaa. Surmattuaan demonit tappajat tutkivat näiden ruumiita ja löytävät niistä omituisen symbolin. Tukikohdassaan vanhassa linnassa Buffy ja Xander pohtivat symbolin tarkoitusta. Tuntemattomasta syystä jättiläiseksi muuttunut Dawn ja Buffy riitelevät. Yhdysvalloissa valtion organisaatio ja sitä johtava kenraali Voll tutkivat tuhoutuneen Sunnydalen raunioita ja tekevät yllättävän löydön.
"The Long Way Home, Part II" 2 4. huhtikuuta 2007
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Scooby Gangin jäsevät harjoituttavat kukin omalla tahollaan ja tavallaan uusia tappajia. Skotlannissa Dawn ja Xander keskustelevat Buffysta ja Dawnin muuttumisesta jättiläiseksi. Yhdysvalloissa valtion organisaatio päättää liittoutua Sunnydalen raunioista löytämänsä noidan Amy Madisonin ja hänen poikaystävänsä kanssa. Amy matkustaa Skotlantiin ja hyökkää Buffyn tukikohtaan zombiejoukkojen avustamana. Hän taikoo Buffyn uneen, josta tämän voi herättää vain todellisen rakkauden suudelma.
"The Long Way Home, Part III" 3 2. toukokuuta 2007
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Amyn uneen taikoma Buffy tutkailee unimaailmaansa yhdessä vanhan tuttunsa Ethan Raynen kanssa. Noita Willow saapuu auttamaan taistelussa Amya ja tämän zombiearmeijaa vastaan. Kaksi noitaa ottavat yhteen, mutta taistelun ratkaisee Dawn. Todellisen rakkauden suudelma herättää Buffyn taikaunestaan. Amy kidnappaa Willown ja vie tämän tukikohtaansa, missä tämä saa kokea karmaisevan yllätyksen tavatessaan Amyn poikaystävän. Giles etsii tietoja omituisesta symbolista.
"The Long Way Home, Part IV" 4 6. kesäkuuta 2007
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Amyn kidnappaama Willow kohtaa jälleen vanhan tuttunsa, surmaamansa Warren Mearsin, jonka Amy on onnistunut herättämään kuolleista. Warren kiduttaa Willowta. Dawn anelee Buffya tuomaan Willown takaisin, ja Scooby Gang valmistautuu hakemaan ystävänsä Amyn kynsistä. Xanderin johtamat noidat luovat portaalin, jonka kautta Buffy ja tappaja Satsu lähtevät Willown perään. Kenraali Voll varoittaa Buffya "twilightista", taikuuden lopusta, ja kertoo hänen olevan sodassa koko ihmiskuntaa vastaan.
"The Chain" 5 25. heinäkuuta 2007
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Paul Lee
Nuori, nimettömäksi jäävä tappaja kertoo, kuinka hänestä tuli yksi alkuperäisen tappajan Buffy Summersin suojelemiseksi asetetuista vale-Buffyista. Hän aktivoitui Willown loitsun seurauksena helvetisuun tuhoutumisen aikaan. Televisiomainoksen kautta hän löytää Buffy Summersin johtamat tappajajoukot, joiden muodostamaan "ketjuun" hän liittyy. Suojellakseen Buffya Scooby Gang asettaa hänet yhdeksi vale-Buffyista demonien, hirviöiden ja keijujen asuttamaan maanalaiseen luolaan.
"No Future for You, Part I" 6 5. syyskuuta 2007
Kirjoittaja: Brian K. Vaughan Piirtäjä: Georges Jeanty
Faith ja hänen entinen poikaystävänsä Robin Wood majailevat Yhdysvaltain Clevelandissa, missä Faith taistelee vampyyrilapsia vastaan. Taistelun päätyttyä hän palaa kotiinsa, missä häntä odottaa Rupert Giles. Giles värvää Faithin hoitamaan vaarallista tehtävää. Hänen on määrä salamurhata tappaja Genevieve Savidge, joka on uhannut tuhota maailman. Gilesilta saamansa koulutuksen jälkeen Faith matkustaa Englantiin. Skotlannissa Buffy tunnustaa Xanderille huolestuneensa kenraalin varoittamasta "twilightista".
"No Future for You, Part II" 7 3. lokakuuta 2007
Kirjoittaja: Brian K. Vaughan Piirtäjä: Georges Jeanty
Faith soluttautuu kohteensa Genevieve Savidgen järjestämiin juhliin. Hermostunut Faith valmistautuu surmaamaan Genevieven. Genevieven opettaja Roden käskee lentävien gargoylejensa vartioida tarkasti Faithia. Puutarhassa Faith ja Genevieve keskustelevat elämästä ja perheistään. Rodenin vastustuksesta huolimatta Genevieve haluaa liittoutua Faithin kanssa ja paljastaa tälle päämääränsä; Genevieve haluaa surmata "kuningattaren", Buffyn. Skotlannissa Willow ja Dawn keskustelevat Dawnin tilasta.
"No Future for You, Part III" 8 7. marraskuuta 2007
Kirjoittaja: Brian K. Vaughan Piirtäjä: Georges Jeanty
Faith tajuaa Gilesin lähettäneen hänet suojelemaan Buffya. Hän jatkaa kuitenkin peiteroolissaan ja vakuuttaa Genevievelle olevansa tämän puolella. Faith ja Genevieve alkavat nopeasti ystävystyä. Giles suunnittelee murtautuvansa Genevieven kartanoon pelastaakseen Faithin. Skotlannissa Buffy ja Willow tarkastavat suojakenttiä, kun Genevieve ja Roden hyökkäävät heidän kimppuunsa. Kaksikko kidnappaa Buffyn ja teleporttaa tämän kotikartanoonsa. Genevieve ja Buffy taistelevat, ja myös Faith ja Buffy ajautuvat tappeluun.
"No Future for You, Part IV" 9 5. joulukuuta 2007
Kirjoittaja: Brian K. Vaughan Piirtäjä: Georges Jeanty
Genevieve tajuaa Faithin huiputuksen, ja tappajat taistelevat keskenään. Taistelun lomassa Faith yrittää käännyttää Genevievea ja vakuuttaa tälle Rodenin olevan paha. Giles yrittää yhä keksiä keinoa murtautua kartanoon kun Willown pelastama Buffy soittaa ja tivaa vihaisena valvojaltaan tietoja Faithin tehtävästä. Genevieve haavoittuu kuolettavasti, minkä jälkeen on Rodenin ja Faithin vuoro ottaa yhteen. Salaperäinen Twilight tapaa valtion agentin ja keskustelee hänen kanssaan Faithista ja Genevievestä.
"Anywhere but Here" 10 2. tammikuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Cliff Richards
Buffy ja Willow vierailevat demoni Tichajtin luona saadakseen tietoja uudesta vihollisestaan Twilightista. Demonin piilopaikassa heitä tervehtii Robin, joka varoittaa Willowta käyttämästä taikuutta paikassa. Xander yllättää Dawnin lahjoilla, ja Dawn paljastaa miehelle salaisuutensa. Buffy ja Willow tapaavat Tichajtin. Tichajt kertoo Twilightin havittelevan taikuuden päättymistä ja ivaa Buffya. Demoni näyttää Buffylle ja Willow'lle tapahtumia menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, mikä paljastaa kaksikolle monia salaisuuksia.
"A Beautiful Sunset" 11 6. helmikuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy pohdiskelee historiaansa tappajana ja tuhansien uusien tappajien aktivoimista sekä ylipäätään elämäänsä. Tyttö tunnustaa Xanderille olevansa huolestanut siitä onko hänen teoillaan tappajana mitään vaikutusta maailmaan. Buffy kutsuu tappaja Satsun hautausmaalle metsästämään vampyyreja ja tunnustaa tytölle tietävänsä tämän suudelleen häntä Buffyn ollessa lumotussa unessa. Twilight hyökkää kaksikon kimppuun. Twilight taistelee Buffyn kanssa ja kertoo tälle suunnitelmastaan tuhota kaikki tappajat.
"Wolves at the Gate, Part I" 12 5. maaliskuuta 2008
Kirjoittaja: Drew Goddard Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja tappaja Satsu ovat maanneet yhdessä ja keskustelevat yhden yön suhteestaan. Muu Scooby Gang tarkkailee tukikohtansa ympärillä esiintyvää epäilyttävää toimintaa ja löytää Buffyn sängystä Satsun kanssa. Buffyn tukikohta joutuu muotoa muuttavien vampyyrien hyökkäyksen kohteeksi. Tappajat taistelevat vampyyreja vastaan, mutta hyökkääjien onnistuu varastaa Buffyn Viikate-ase. Xander tunnistaa vampyyrien voimien olevan peräisin Draculalta ja etsii apua vanhalta ystävältään ja herraltaan.
"Wolves at the Gate, Part II" 13 2. huhtikuuta 2008
Kirjoittaja: Drew Goddard Piirtäjä: Georges Jeanty
Xander ja vampyyrintappaja Renee matkustavat Draculan luo. Skotlannissa Andrew valistaa tappajia Xanderin ja Draculan yhteisestä historiasta. Vampyyrintappaja Aiko ilmoittaa nähneensä Viikatteen varastaneen vampyyrijoukon Tokiossa, ja Buffy joukkoineen lentää Japaniin taistellakseen vampyyrijoukkoa vastaan. Lennolla Willow keskustelee Satsun kanssa tämän ja Buffyn yhteisestä yöstä. Dracula tajuaa vampyyrijoukon varastaneen hänen voimansa ja suostuu avustamaan Buffyn joukkoja.
"Wolves at the Gate, Part III" 14 7. toukokuuta 2008
Kirjoittaja: Drew Goddard Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja hänen ryhmänsä saapuvat Japaniin, missä he tapaavat Xanderin ja Draculan. Jättiläis-Dawn saa tehtäväkseen harhauttaa vampyyrijoukkoa samalla kun Scooby Gang hyökkää näiden piilopaikkaan.
"Wolves at the Gate, Part IV" 15 4. kesäkuuta 2008
Kirjoittaja: Drew Goddard Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy liittolaisineen on matkustanut Japaniin saadakseen takaisin varastetun aseensa. Scooby Gang liittoutuu Draculan kanssa päihittääkseen vastustajansa, Viikatteen varastaneen vampyyrijoukon.
"Time of Your Life, Part I" 16 2. heinäkuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Karl Moline
Buffy huomaan tuleensa siirretyksi tappaja Meleka Frayn tulevaisuuteen. Dawn muuttuu kentauriksi. Amy ja Warren iskevät linnaan ohjuksella.
"Time of Your Life, Part II" 17 6. elokuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Karl Moline
Buffyn ja Frayn on pakko yhdistää voimansa selvittääkseen tapaamisensa tarkoituksen. Toisaalla Frayn kaksoisveli Harth on liittoutunut pahan Willowin kanssa.
"Time of Your Life, Part III" 18 3. syyskuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Karl Moline
Xander ja Dawn pakenevat piiritystä ja kohtaavat mystiset puuolennot. Tulevaisuudessa paha Willow suostuttelee Frayn tekemään Buffysta toimintakyvyttämän.
"Time of Your Life, Part IV" 19 26. marraskuuta 2008
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Karl Moline
Kun portaali tulevaisuuden ja nykyhetken välissä väliaikaisesti aukeaa, Buffy kiirehtii päästäkseen takaisin nykyisyyteen, pahan Willown ja Frayn pyrkiessä estämään häntä. Samaan aikaan nykyisyydessä Riley Finn vakuuttaa uskollisuuttaan Twilight-salaseuralle.
"After These Messages ... We'll Be Right Back!" 20 17. joulukuuta 2008
Kirjoittaja: Jeph Loeb Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy herää ja huomaa olevansa jälleen 16-vuotias. Tappajan tehtävät häiritsevät Buffyn osallistumista Cordelia Chasen järjestämiin juhliin Sunnydalessa.
"Harmonic Divergence" 21 7. tammikuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Harmony saa sopimuksen MTV:n kanssa tehdäkseen tosi-tv-sarjan vampyyreista avuttomina uhreina.
"Swell" 22 4. helmikuuta 2009
Kirjoittaja: Steven S. DeKnight Piirtäjä: Georges Jeanty
Kennedy lähetetään Japaniin arvioimaan Sathun kykyjä toimia ryhmänjohtajana. Yllätyksekseen he löytävät pörröisiä olentoja, jotka haluavat tuhota Buffyn.
"Predators and Prey" 23 4. maaliskuuta 2009
Kirjoittaja: Drew Z. Greenberg Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy matkustaa Andrewin kanssa taltuttamaan rettelöivän tappaja Simonen. Samaan aikaan koko muu maailma tuntuu vihaavan tappajayhteisöä.
"Save" 24 1. huhtikuuta 2009
Kirjoittaja: Jim Krueger Piirtäjä: Cliff Richards
Faith ja Giles kohtaavat karanneen tappajan nimeltä Courtney. Kolmestaan he tutkivat tappajien turvapaikkaa ja sen yhteyttä Hanselstadtin kaupunkiin.
"Living Doll" 25 6. toukokuuta 2009
Kirjoittaja: Doug Petrie Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ryhtyy toimiin, kun hänen pikkusiskonsa Dawn katoaa.
"Retreat, Part I" 26 1. heinäkuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffyn vanhat ystävät, mukaan lukien Faith, Andrew ja Satsu, joutuvat palaamaan Buffyn päämajaan, joka on Twilightin joukkojen piirittämä. Heidän puolustuksensa murtuu, kun Skotlannin linna joutuu hyökkäyksen kohteeksi. He oppivat, että Twilight voi seurata heitä, jos he käyttävät taikuutta. Tämä pakottaa ryhmän vetäytymään Tiibetiin oppiakseen Ozilta kuinka tukahduttaa taikuuden.
"Retreat, Part II" 27 5. elokuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Saavuttuaan Tiibetiin ryhmä saa tietää, mitä Ozille on tapahtunut sen jälkeen, kun hän lähti Sunnydalesta. Twilight käyttää kaiken teknologian ja mystiikan paikantaakseen tappajat, sen jälkeen kun he mystisesti katosivat tutkasta.
"Retreat, Part III" 28 2. syyskuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja hänen tappajaryhmänsä käyttävät raskaan työn tekemistä ja meditaatiota tukahduttaakseen luontaisen taikuutensa, jotta voisivat pysyäkseen piilossa Twilightilta. Samaan aikaan Andrew käyttää videokameraansa, etsiäkseen ja paljastaakseen vakoojan heidän joukostaan - kenties se on jo liian myöhäistä.
"Retreat, Part IV" 29 7. lokakuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Havaittuaan Twilightin armeijoineen tappajajärjestö valmistautuu taisteluun, ihmisten aseita käyttäen.
"Retreat, Part V" 30 4. marraskuuta 2009
Kirjoittaja: Jane Espenson Piirtäjä: Georges Jeanty
Eeppinen taistelu, tappajien ja Twilightin armeijan välillä raivoaa Tiibetin vuoristossa. Ilman taikaa, tappajien mahdollisuudet voittoon näyttävät heikolta.
"Turbulence" 31 13. tammikuuta 2010
Kirjoittaja: Joss Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy kertoo tunteensa Xanderia kohtaan ja paljastaa selittämättömät supervoimansa.
"Twilight, Part I" 32 2. helmikuuta 2010
Kirjoittaja: Brad Meltzer Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja Xander testaavat Buffyn uusia voimia. Willow epäilee niiden olevan peräisin kuolleilta tappajilta.
"Twilight, Part II" 33 3. maaliskuuta 2010
Kirjoittaja: Brad Meltzer Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffylle paljastuu, että Twilight on itse asiassa hänen ex-poikaystävänsä Angel.
"Twilight, Part III" 34 7. huhtikuuta 2010
Kirjoittaja: Brad Meltzer Piirtäjä: Georges Jeanty
Giles selittää, että tappaja ja vampyyri ovat osa ennustusta, uuden ulottuvuuden muodostumisesta. Sillä aikaa Buffy ja Angel löytävät itsensä harrastamasta seksiä ja heräävänsä tästä uudesta ulottuvuudesta.
"Twilight, Part IV" 35 5. toukokuuta 2010
Kirjoittaja: Brad Meltzer Piirtäjä: Georges Jeanty
Buffy ja Angel päättävät palata takaisin maahan auttaakseen ystäviään, kun vanhaan maailmaan saapuu ylimääräisen ulottuvuuden demoneja.
"Last Gleaming, Part I" 36 1. syyskuuta 2010
Kirjoittaja: Josh Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty
"Last Gleaming, Part II" 37 6. lokakuuta 2010
Kirjoittaja: Josh Whedon ja Scott Allie Piirtäjä: Georges Jeanty
"Last Gleaming, Part III" 37 3. marraskuuta 2010
Kirjoittaja: Josh Whedon ja Scott Allie Piirtäjä: Georges Jeanty
"Last Gleaming, Part IV" 37 1. joulukuuta 2010
Kirjoittaja: Josh Whedon ja Scott Allie Piirtäjä: Georges Jeanty
"Last Gleaming, Part V" 37 19. tammikuuta 2011
Kirjoittaja: Josh Whedon Piirtäjä: Georges Jeanty

Yksittäiset julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimeke Julkaisupäivä
"Tales of the Vampires: The Thrill" 3. kesäkuuta 2009
Kirjoittaja: Becky Cloonan, Piirtäjä: Vasilis Lolos
"Willow: Goddesses and Monsters" 23. joulukuuta 2009
Kirjoittaja: Joss Whedon, Piirtäjä: Karl Moline
"Riley" 18. elokuuta 2010
Kirjoittaja: Jane Espenson, Piirtäjä: Karl Moline

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimeke Osat # Julkaisupäivä ISBN
"The Long Way Home" 1-5 31. lokakuuta 2008 1593078226
"No Future For You" 6-10 14. toukokuuta 2008 159307963X
"Wolves at the Gate" 11-15 19. marraskuuta 2008 1595821651
"Time of Your Life" 16-20 6. toukokuuta 2009 1595823107
"Predators and Prey" 21-25 30. syyskuuta 2009 1595823425
"Retreat" 26-30 3. maaliskuuta 2010 1595824154
"Twilight" 31-35 6. lokakuuta 2010 1595825584
"Last Gleaming" 36-40 1. kesäkuuta 2011 1595826106

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joss Whedon sai Eisner-ehdokkuuden työstään Buffy-sarjakuvan parissa.

Season Eight on saanut pääasiassa hyvän vastaanoton kriitikoilta. Useat heistä ilmaisivat kuitenkin epävarmuutensa siitä, miten hyvin Buffy siirtyy televisiosta sarjakuvaan. Esimerkiksi Comics Nexus -sivuston Mark Stoddard kertoi pohtineensa voiko television "taikuus" ilmentyä sarjakuvamuodossa ja olleensa epävarma siitä riittäisikö hyviä tarinoita enää kerrottavaksi. Season Eightin ensimmäistä arkkia "The Long Way Home" hän kuitenkin piti hauskana, mutta mainitsi myös siihen ahdetun liian paljon ideoita yhdellä kertaa. Seuraavan arkin "No Future For You" päähenkilöä Faithia hän piti kiehtovana hahmona ja kehui arkin kirjoittajan Brian K. Vaughanin dialogia sekä hänen syvällistä kuvaustaan Faithista. Stoddard lisäksi kommentoi piirtäjä Georges Jeantyn säilyttävän hyvin oman yksilöllisen tyylinsä kuvatessaan hahmoja. Kaiken kaikkiaan hän sanoi sarjakuvan olevan voimakas, dramaattinen ja jännittävä, mutta ei ollut vielä kokonaan vakuuttunut sarjasta.[17]

TV Squad -sivuston arvostelija Keith McDuffee sanoi, että tuntui omituiselta nähdä Buffy sarjakuvamuodossa sarjan lukuisten televisiojaksojen jälkeen. Hän kertoi yrittäneensä pitää sarjakuvaa yhtenä sarjan televisiojaksoista ja kommentoi, että sarjakuva ei onnistu "virtaamaan" eteenpäin samoin kuin televisiojaksot. Myöhemmin hän totesi sarjakuvamuodon olevan hyväkin asia, sillä muun muassa näyttelijöistä ja erikoistehosteiden hinnasta ei tarvinnut huolehtia ollenkaan.[18][19]

Näyttelijöiden kommentit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan näyttelijät ovat hekin kommentoineet sarjakuvaa. Esimerkiksi Xanderia näytellyt Nicholas Brendon piti hahmonsa kuvauksesta ja sanoi hahmon näyttävän hyvältä. Hän kommentoi lisäksi sarjakuva-Xanderin ja televisiosarjan Xanderin eroa. Brendonin mukaan televisiosarjan Xander ei osannut hallita edes itseään, joten hahmo olisi vaikuttunut sarjakuvaminänsä johtotehtävistä. Rupert Gilesia näytellyt Anthony Head puolestaan kutsui sarjakuvaa "siistiksi" ja kertoi pitävänsä Whedonin kirjoituksista. Noita Amy Madisonia näytellyt Elizabeth Anne Allen on kuvaillut sarjakuvaa mahtavaksi, ja hän piti sarjakuvan Amya paljon televisiosarjan hahmoa synkempänä. Hän on myös kertonut, että olisi mielellään esittänyt Amya sarjan kahdeksannella kaudella juuri hahmon synkkyyden takia.[20][21][22]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 Season Eight voitti Gem Award -palkinnon vuoden parhaasta, alle kolme dollaria maksavasta sarjakuvalehdestä sekä parhaasta lisensoidysta sarjakuvasta (engl. Licensed Comic of the Year). Vuonna 2008 sarjakuva sai parhaan jatkuvan sarjakuvan ja parhaan uuden sarjakuvasarjan Eisner-ehdokkuudet. Lisäksi Joss Whedon sai Eisner-ehdokkuuden parhaana kirjoittajana kun taas Dave Stewart oli ehdokkaana parhaasta värityksestä. Vuonna 2008 Season Eight sai myös Nickelodeon Kids’ Choice -ehdokkuuden parhaasta kirjasta.[23][24][25]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Re-Buffed: New Comic Book Series Resurrects Vampire Slayer MTV.com. Viitattu 10. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 2. Buffy the Vampire Slayer Season 8: #1 Dark Horse Comics. Viitattu 10. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 3. a b Interview with Buffy creator Joss Whedon 3/26/07 Dark Horse Comics. Viitattu 12. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 4. Brian Lynch Talks About Spike and Angel Newsarama.com. Arkistoitu 28.4.2007. Viitattu 7. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 5. Buffy Season 9 News from Dark Horse's ECCC Panel Whedonesque. 6. maaliskuuta 2011. Arkistoitu 16.8.2011. Viitattu 13. syyskuuta 2011. (englanniksi)
 6. a b c Scott Allie Breaks Down Buffy's Big Day (Or Night?) - SPOILERS! comicbookresources.com. Viitattu 16. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 7. a b c JOSS WHEDON: BUFFY #12 AND THE WHOLE SERIES Newsarama. Viitattu 16. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 8. Buffy the Vampire Slayer: The Long Way Home TPB Dark Horse Comics. Viitattu 12. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 9. Buffy the Vampire Slayer Season 8 Volume 2: No Future for You TPB Dark Horse Comics. Viitattu 12. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 10. Buffy the Vampire Slayer Vol. 3: Wolves at the Gate TPB Dark Horse Comics. Viitattu 11. elokuuta 2008. (englanniksi)
 11. Buffy the Vampire Slayer Season 8 Volume 4: Time of Your Life TPB darkhorse.com. Viitattu 22. elokuuta 2010. (englanniksi)
 12. Buffy the Vampire Slayer Season 8 Volume 5: Predators and Prey TPB darkhorse.com. Viitattu 22. elokuuta 2010. (englanniksi)
 13. Buffy the Vampire Slayer Season 8 Volume 6: Retreat TPB darkhorse.com. Viitattu 22. elokuuta 2010. (englanniksi)
 14. Buffy the Vampire Slayer Season Eight Volume 7: Twilight TPB darkhorse.com. Viitattu 22. elokuuta 2010. (englanniksi)
 15. Buffy the Vampire Slayer Season Eight Volume 8: Last Gleaming TPB darkhorse.com. Viitattu 29. toukokuuta 2011. (englanniksi)
 16. Buffy vampyyrintappaja - Pitkä matka kotiin osa 1 readme.fi. Arkistoitu 3.10.2011. Viitattu 23. elokuuta 2010. (suomeksi)
 17. REVIEW: Buffy Season 8 #8 Comics Nexus. Viitattu 14. toukokuuta 2008. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
 18. Buffy The Vampire Slayer: Season 8 comic -- An early look TV Squad. Arkistoitu 22.5.2008. Viitattu 5. kesäkuuta 2008. (englanniksi)
 19. Buffy the Vampire Slayer: The Long Way Home, Part 1 (season premiere) TV Squad. Arkistoitu 22.5.2008. Viitattu 5. kesäkuuta 2008. (englanniksi)
 20. Nicholas Brendon laps up 'Buffy' comics digitalspy.co.uk. Viitattu 27. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 21. Anthony Head ('The Invisibles') digitalspy.co.uk. Viitattu 27. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 22. SlayAlive Interview: Elizabeth Anne Allen SlayAlive. Arkistoitu 6.12.2008. Viitattu 28. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 23. DC, IDW and Viz win top Diamond Gem Awards Newsarama. Arkistoitu 7.9.2008. Viitattu 14. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 24. 2008 EISNER NOMINEES NAMED Newsarama. Arkistoitu 25.1.2009. Viitattu 14. toukokuuta 2008. (englanniksi)
 25. Host, noms revealed for Kids Choice Hollywood Reporter. Viitattu 29. toukokuuta 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]