Fabric

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fabricin rakennuksen julkisivu vuonna 2008.

Fabric on lontoolainen yökerho, jonka perustivat Keith Reilly ja Cameron Leslie vuonna 1999. Se on äänestetty useita kertoja maailman parhaiden yökerhojen joukkoon ensimmäiselle ja toiselle sijalle DJ Magazinen vuosittaisessa äänestyksessä.[1] Fabric sijaitsee Islingtonin ja Lontoon Cityn rajalla vastapäätä Smithfieldin lihatoria noin 300 metrin päässä Farringdonin metroasemalta.

Rakennus, jossa Fabric toimii, on peräisin viktoriaaniselta ajalta. Yökerhossa on kolme erillistä salia, joista yhden erikoisuutena on ”bodysonic dancefloor” eli tanssilattia, jonka alla värähtelee 400 bassokaiutinta. Fabric on julkaissut kokoelmalevyjä nimillä fabric ja FabricLive. Levyillä on esiintynyt tunnettuja ja uusia artisteja, kuten Robert Hood albumilla fabric 39 ja Maya Jane Coles albumilla fabric 75.[2]

Syyskuussa 2016 Fabricin toimintalupa peruttiin kahden kesän aikana sattuneen huumekuoleman jälkeen. Monet musiikkialan vaikuttajat kritisoivat sulkemiseen johtanutta lupapäätöstä, ja yökerhon toiminnan jatkumiseen tähdännyttä kampanjaa tuki jopa pormestari Sadiq Khan.[3] Marraskuussa Fabricille myönnettiin jatkolupa, mikäli valvontaa tiukennettaisiin huomattavasti.[4] Yökerho avattiin uudelleen 2017.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. djmag.com: Top 100 Clubs (englanniksi)
  2. fabriclondon.com: fabric 75 (englanniksi)
  3. Rawlinson, Kevin: London nightclub Fabric to close permanently after licence is revoked The Guardian. 7.9.2016. Viitattu 16.9.2016. (englanniksi)
  4. Bullen, Jamie: Fabric to reopen after deal struck with Islington Council Evening Standard. 21.11.2016. Viitattu 10.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]