FOSDEM

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FOSDEM eli Free and Open source Software Developers' European Meeting on vuodesta 2001 asti pidetty vuosittainen kaksipäiväinen vapaiden ja avoimen lähdekoodin sovellusten kehittäjien konferenssi. Konferenssi on vapaaehtoisvoimin järjestetty, ja se pidetään Belgiassa joka vuosi helmikuun loppupuolella.

Kaikkiin FOSDEM:n tapahtumiin on vapaa pääsy, joten tapahtumat rahoitetaan lahjoitusten ja sponsoreiden avulla. Vuonna 2004 konferessiin osallistui 2500 ihmistä.

Kun konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran 2001, oli sen nimi Open Source Developers European Meeting. Nykyinen nimi otettiin käyttöön seuraavana vuonna.

2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tim O'Reilly avasi tapahtuman puheella yksityisyydestä verkossa. Seuraava puhuja oli Richard Stallman aiheella Copyright vs. Community in the age of Computer Networks. Myös Alan Cox ja Jimmy Wales pitivät puheet.

2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richard Stallman piti avauspuheenvuoron ohjelmistopatenteista ja GPL-lisenssistä.

Uriel M. Pereira piti puheen aiheesta Plan 9 from Bell Labs.

Jeff Waugh lopetti tapahtuman puheella Free Software and the GNU/Linux Desktop.

2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matias E.Vara puhui Mikroytimestä TORO kernel esitelmässä A dedicated kernel named TORO. Se on tehty Lazarus-ohjelmankehitysympäristössä FreePascal-ohjelmointikielellä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta FOSDEM.