Eva LaRue

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eva LaRue
Eva LaRue, ROMY 2009.jpg
Syntymäaika 27. joulukuuta 1966 (ikä 51)
Syntymäpaikka Long Beach, Kalifornia, Yhdysvallat
Oikea nimi Eva Maria LaRuy
Muut nimet Eva LaRue Callahan
Eva Larue
Eva La Rue
Merkittävät roolit All My Children
CSI Miami
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Eva Maria LaRue (oik. Eva Maria LaRuy, s. 27. joulukuuta 1966 Long Beach, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen juurensa ovat Puerto Ricossa ja Ranskassa.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LaRue syntyi Long Beachissa, Kaliforniassa vuonna 1966. Hänellä on sukujuuria Puerto Ricossa, Ranskassa, Hollannissa ja Skotlannissa. Hän on Bahá'í-uskonnon seuraaja: hänen äitinsä kääntyi uskontoon LaRuen ollessa teini-ikäinen.[1][2]

LaRue ryhtyi näyttelemään kuusivuotiaana. Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli Barbaarit-nimisessä miekka ja magia -elokuvassa.[3] Sittemmin hän esiintyi useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Suurta julkisuutta LaRue sai ensimmäisen kerran näytellessään All My Children -saippuasarjassa vuosina 1993–1997 ja 2002–2005.[4] LaRue on palkittu roolistaan All My Childrenissä tohtori Maria Santos Greynä, samoin kuin hahmoaan varten tekemästään tunnuskappaleesta Dance Again with You.[5]

Vuonna 2005 LaRue sai roolin CSI: Miamista Natalia Boa Vistana. Se on tällä hetkellä luultavasti hänen tunnetuin roolinsa. Lisäksi hän on vuosien saatossa esiintynyt useissa elokuvissa, mukaan lukien Cries in the Dark, Menneisyyden tuulet (Remembrance), Tappavaa peliä (Legal Tender), Sydänystävät (Heart Condition) ja Vaaralliset kurvit (Dangerous Curves). Hän on myös vieraillut muun muassa televisiosarjoissa Sielun ruokaa (Soul Food), Hädän hetkellä (Third Watch), S.O.F. - Vainukoirat, Diagnoosi: Murha (Diagnosis Murder), Kipusiskot (Nurses) ja Dallas.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet 1992–1994 LaRue oli naimisissa John O'Hurleyn kanssa. Myöhemmin hän meni naimisiin John Callahanin kanssa. LaRue tutustui Callahaniin All My Childrenin kuvauksissa, joissa Callahan esitti LaRuen aviomiestä. Pariskunta oli naimisissa 1996–2004, jona aikana LaRue käytti nimeä Eva LaRue Callahan. Heillä on tytär Kaya (s. 2001). Vuonna 2010 LaRue avioitui liikemies Joe Cappuccion kanssa[6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]