Eva Haule

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eva Sybille Haule-Frimpong (s. 16. heinäkuuta 1954 Stuttgart Saksan liittotasavalta) on saksalainen RAF-terroristijärjestön kolmannen sukupolven jäsen. Haule vangittiin elokuussa 1986. Hän sai elinkautistuomion murhista ja terroriteoista. Haulen tuomion vähimmäisaika päättyi elokuussa 2007, jolloin hänet vapautettiin 21 vankilassa istutun vuoden jälkeen.[1]

Haule aloitti toimnnan terrorijärjestössä 1984. 5. marraskuuta 1984 Haule teki iskun asekauppaan, josta vietiin aseita ja ammuksia. Samana vuonna 18. joulukuuta Haulen on väitetty osallistuneen pommi-iskuun NATO:n ylläpitämää koulua vastaan. Haulen on väitetty ajaneen räjähtein lastatun auton koulun ulkopuolelle. Isku kuitenkin epäonnistui teknisten ongelmien vuoksi, ja pommit saatiin puretuksi.

Haule osallistui 1. helmikuuta 1985 Ernst Zimmermanin murhaan. Zimmerman oli MTU Aero Engines -yhtiön johtokunnan puheenjohtaja.

Haule osallistui yhdessä Birgit Hogefeldin kanssa 8. elokuuta 1985 Edward Pimentalin kidnappaamiseen ja murhaan. Motiivina oli surmatun henkilöllisyyspaperit, joilla terroristijärjestö onnistui soluttautumaan murhayötä seuraavana päivänä sisään Frankfurtin lähistöllä sijainneeseen Yhdysvaltain lentotukikohtaan. Haule on myös yhdistetty kyseiseen pommi-iskuun lentotukikohtaa vastaan, jossa kuoli kaksi yhdysvaltalaista henkilöä ja kaksikymmentä loukkaantui.

Eva Haule vangittiin Rüsselsheimin kaupungissa 2. elokuuta 1986. Häntä syytettiin epäonnistuneesta pommi-iskusta, terrorijärjestöön kuulumisesta, ryöstöstä ja asiakirjojen väärentämisestä. Haule tuomittiin 28. kesäkuuta 1988 15 vuoden vankeuteen. Eva Haulen oli määrä vapautua vankilasta jo 2001, mutta häntä vastaan nostettiin uusia syytteitä uusien todisteiden valossa Pimentalin murhasta ja lentotukikohtaa vastaan tehdystä pommi-iskusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Eva Haule