Eva Cassidy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eva Marie Cassidy (2. helmikuuta 19632. marraskuuta 1996)[1] oli yhdysvaltalainen laulaja, jonka tuotannossa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, folkista, gospelista ja popista. Laulamisen ohella hän soitti kitaraa.

Cassidy oli kotoisin Marylandista, Washingtonin lähialueelta.[1] Hän levytti vuonna 1992 Chuck Brownin kanssa albumin The Other Side. Cassidyn ainoaksi omaksi studioalbumiksi jäi vuonna 1997 postuumisti julkaistu Eva by Heart.

Cassidy kuoli ihosyöpään 33-vuotiaana. Se oli jo diagnosoitaessa ehtinyt lähettää etäpesäkkeitä, ja laulaja otettiin hoidettavaksi Johns Hopkinsin sairaalaan.

Suurimman menestyksensä Cassidy saavutti vasta kuolemansa jälkeen: vuonna 1998 julkaistiin kokoelmalevy Songbird, joka nousi listaykköseksi Britanniassa ja myi myös Yhdysvalloissa kultaa. Vuonna 2001 ilmestyi Cassidyn elämäkertateos Songbird: Eva Cassidy: Her Story By Those Who Knew Her.

Songbirdin jälkeen Cassidyltä on julkaistu postuumisti useita levyjä. Imagine ja American Tune pääsivät myös albumilistojen kärkeen, ja vuonna 2004 julkaistiin kokoelma Wonderful World.

Säestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassidyn uran loppuvaiheissa häntä säesti esiintymisissä ja levytyksissä vakiintunut kokoonpano, joka koostui seuraavista muusikoista:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Huey, Steve: Eva Cassidy Allmusic. Viitattu 23.6.2015. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.