Eva Cassidy

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eva Cassidy
Henkilötiedot
Koko nimi Eva Marie Cassidy
Syntynyt 2. helmikuuta 1963
Oxon Hill, Maryland, Yhdysvallat
Kuollut 2. marraskuuta 1996 (33 vuotta)
Bowie, Maryland, Yhdysvallat
Ammatti laulaja
Muusikko
Laulukielet englanti
Tyylilajit
Soittimet kitara
Levy-yhtiöt Blix Street, BLP
Aiheesta muualla
www.evacassidy.org

Eva Marie Cassidy (2. helmikuuta 1963 Oxon Hill, Maryland, Yhdysvallat2. marraskuuta 1996 Bowie, Maryland, Yhdysvallat)[1][2] oli yhdysvaltalainen laulaja, jonka tuotannossa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, folkista, gospelista ja popista. Laulamisen ohella hän soitti kitaraa.

Cassidy oli kotoisin Marylandista, Washingtonin lähialueelta.[1] Hän levytti vuonna 1992 Chuck Brownin kanssa albumin The Other Side. Cassidyn ainoaksi omaksi studioalbumiksi jäi vuonna 1997 postuumisti julkaistu Eva by Heart.

Suurimman menestyksensä Cassidy saavutti vasta kuolemansa jälkeen: vuonna 1998 julkaistiin kokoelmalevy Songbird, joka nousi listaykköseksi Britanniassa ja myi myös Yhdysvalloissa kultaa. Vuonna 2001 ilmestyi Cassidyn elämäkertateos Songbird: Eva Cassidy: Her Story by Those Who Knew Her.

Songbirdin jälkeen Cassidyltä on julkaistu postuumisti useita levyjä. Imagine ja American Tune pääsivät myös albumilistojen kärkeen, ja vuonna 2004 julkaistiin kokoelma Wonderful World.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassidy kuoli ihosyöpään 33-vuotiaana. Se oli jo diagnosoitaessa ehtinyt lähettää etäpesäkkeitä, ja laulaja otettiin hoidettavaksi Johns Hopkinsin sairaalaan.

Säestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassidyn uran loppuvaiheissa häntä säesti esiintymisissä ja levytyksissä vakiintunut kokoonpano, joka koostui seuraavista muusikoista:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Huey, Steve: Eva Cassidy (Biography) Allmusic. Viitattu 23.6.2015. (englanniksi)
  2. Levy, Claudia: Eva Cassidy Dies at 33 The Washington Post. 6.11.1996. Washington: Fred Ryan. Viitattu 26.1.2018. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.