Etvo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Etvo eli Etelän vapaaehtoisohjelma on Kepa ry:n koordinoima ohjelma. Sen kautta voi lähteä vapaaehtoiseksi Aasian, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan 6-12 kuukaudeksi.

Ohjelman alaikäraja on 22 vuotta ja minimivapaaehtoisaika on 6 kuukautta. Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisissa kansalaisjärjestöissä muun muassa tiedotuksen, ympäristönsuojelun, opetuksen tai hankehallinnon parissa.

Etvo on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille. Ohjelman tarkoitus on kansalaisjärjestöjen kumppanuuden vahvistaminen. Useimmat etvo-vapaaehtoiset työskentelevät Suomen ulkoministeriön rahoittamissa kehitysyhteistyöhankkeissa. Ohjelma on omakustanteinen ja ohjelmamaksu on 220 euroa, josta palautetaan 80 euroa loppuraportin palauttamisen jälkeen.

Vuonna 2011 etvo-vapaaehtoispaikkoja oli Nicaraguassa, Ecuadorissa, Perussa, Boliviassa, Brasiliassa, Senegalissa, Ugandassa, Sambiassa, Mosambikissa, Madagaskarilla, Tansaniassa, Keniassa, Nepalissa, Kambodzhassa ja Thaimaassa. Paikat vaihtelevat kuitenkin vuosittain, riippuen järjestöjen tarpeista.

Etvon haku on kerran vuodessa. Haku alkaa toukokuussa ja päättyy elokuun lopussa. Haussa pyritään löytämään sopivat vapaaehtoiset sopiviin järjestöihin. Haussa valitaan noin 20-30 vapaaehtoista.

Vuosittain Etvon kautta Suomeen saapuu myös 1-2 vapaaehtoista kehitysmaista työskentelemään suomalaisessa kumppanijärjestössä 1-3 kuukauden ajan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.