Enderwin Herrera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Herrera Venezuelan A-maajoukkuepaidassa (2005)

Enderwin Herrera (s. 1984) on venezuelalainen lentopalloilija. Herrera on pelannut ison osan ammattilaisurastaan Suomen lentopalloliigassa, jossa hän viimeksi esiintyi kaudella 2015–2016 Kokkolan Tiikereiden väreissä ja voitti SM-kultaa sekä Suomen Cupin. Herrera on valittu liigatähdistöön kahdesti, 2007 ja 2009. Venezuelan A-maajoukkuetta urallaan myös edustanut yleispelaaja on pelannut Suomessa myös Raision Loimun ja Pielaveden Sammon riveissä. Euroopassa Herrera on Suomen lisäksi tahkonut lentopallokenttiä Espanjan ja Viron pääsarjoissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herrera aloitti lentopallouransa synnyinmaassaan Venezuelassa ja nousi Venezuelan nuorten maajoukkueeseen 15-vuotiaana. Hän voitti nuorten MM-pronssia Venezuelan paidassa vuonna 2001.

Kansainvälisillä kentillä Herrera teki ensiesiintymisensä kaudella 2005–2006, kun hän pelasi Espanjan pääsarjassa. Kaudeksi 2006–2007 hän siirtyi Pohjois-Eurooppaan, Suomeen, Raision Loimun riveihin. Hänen mukanaan raisiolaisseuraan matkasi myös venezuelalainen maajoukkuetoveri Ismel Ramos. Herrera pelasi loistavan kauden Loimun riveissä taistellen liigan pistepörssin ja Iltasanomien tähtikisan voitosta läpi kauden. Hänet valittiin lisäksi kauden aikana joulukuun pelaajaksi liigassa lentopalloliigassa.[1] Lopulta Herrera jäi toiseksi IS-tähtikisassa ja pistepörssissä niukasti voitosta. Kauden jälkeen hänet valittiin SM-liigan tähtiseitsikkoon. [2] Herrera jatkoi kauden jälkeen Loimussa, mutta joukkue ei ollut enää yhtä iskukykyinen kuin edelliskaudella. Loimu tippui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja kausi oli pettymys hänelle.

Kauden 2008–2009 Herrera pelasi Pielaveden Sammossa ja voitti tuplamestaruuden, SM-kultaa ja Cupin. Mestaruuden jälkeen hän jätti Suomen taakseen ja pelasi kauden 2009–2010 virolaisessa Tartossa. Seuraavat vuodet Herrera pelasi kotimaassaan. Suomen kentille hän teki paluun kaudeksi 2013–14. Hän pelasi kaksi vuotta Sammossa. Kaudeksi 2014–2015 Herrera siirtyi Kokkolan Tiikereiden riveihin[3] ja voitti uransa toisen tuplamestaruuden Suomessa.

A-maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herrera on pelannut urallaan myös Venezuelan A-maajoukkueessa. Hän on ollut joukkueen mukana Pan Amerikan kisoissa, Etelä-Amerikan mestaruuskilpailuissa sekä MM-karsinnoissa joista Venezuela selviytyi Japanin MM-kisoihin. Häntä ei ole nähty A-maajoukkuepaidassa viimeisen vuoden aikana,milloin? koska Herrera on keskittynyt ammattilaisuraansa eikä ole jäänyt kotimaahansa harjoittelemaan joukkueen kanssa läpi kausien. Arvokisamitalista Enderwin on päässyt nauttimaan vuonna 2001, jolloin Venezuela voitti nuorten MM-pronssimitalit.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilökohtaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • SM-liigan All-Stars joukkueessa 2007
  • IS-tähtikisan toinen 2007
  • SM-liigan kuukauden pelaaja 2007

Joukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nuorten MM-pronssia 2001
  • Suomenmestaruuskulta 2009

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Herrera tähtikisan johdossa Lentopalloliitto. [vanhentunut linkki]
  2. Tähtiseitsikot kautta aikojen Lentisliiga. [vanhentunut linkki] (Intranet-tunnuksella).
  3. Robert Seppänen ja Grayson Overman Tiikereihin Keski-Pohjanmaa. 28.7.2015. Viitattu 22.5.2019. [vanhentunut linkki]