Emma Lahana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emma Lahana
Henkilötiedot
Koko nimi Emma Kate Lahana
Syntynyt27. kesäkuuta 1984 (ikä 36)
Uusi-Seelanti Auckland
Ammatti näyttelijä ja laulaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2000–
Merkittävät roolit Kira Ford
(Power Rangers Dino Thunder)
Brigid O’Reilly
(Cloak & Dagger)
Aiheesta muualla
IMDb

Emma Kate Lahana (s. 27. kesäkuuta 1984 Auckland, Uusi-Seelanti) on uusiseelantilainen näyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan roolistaan Kira Fordina televisiosarjassa Power Rangers Dino Thunder.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahana kiinnostui nuorella iällä baletista ja harjoitteli myöhemmin myös jazz-tanssia ja steppausta. High Schoolissa hän kiinnostui näyttelemisestä ja laulamisesta[1], josta Lahanan ura sai alkunsa. Hän koe-esiintyi 16-vuotiaana pitkäaikaiseen uusiseelantilaiseen saippuasarjaan Shortland Street, jossa Lahana näytteli Erin Kingstonia kahden tuotantokauden ajan. Vuotta myöhemmin hän esiintyi Disneyn tuottamassa elokuvassa You Wish! ja sai vuonna 2004 ensimmäisen pääroolin näytellessään Kira Fordia, Keltaista Dino Rangeria televisiosarjassa Power Rangers Dino Thunder. Sarjan päätyttyä Lahana vieraili vielä vuotta myöhemmin Power Rangers: SPD:ssä ja vuonna 2007 Power Rangers: Operation Overdrivessa.

Sittemmin hän on vieraillut televisiosarjoissa ja elokuvissa, kuten Supernatural, Kyle XY, Alien Agent, Stargate: Atlantis, L-koodi ja Vihjeet hukassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Celebs101.com Viitattu 4.6.2009 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.