Kyle XY

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kyle XY
Kyle XY'n alkuruutu
Kyle XY'n alkuruutu
Tyyli Sci-fi, Draama
Kestoaika 41 minuuttia
Luoja(t) Eric Bress
J. Mackye Gruber
Pääosissa Matt Dallas
Marguerite MacIntyre
Bruce Thomas
April Matson
Jean-Luc Bilodeau
Chris Olivero
Kirsten Prout
Jaimie Alexander
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko ABC Family
Jaksoja 43
Aiheesta muualla
IMDb

Kyle XY on vuosina 2006–2009 esitetty yhdysvaltalainen tieteis-draamasarja, joka kertoo pojasta nimeltä Kyle. Hän herää metsässä Seattlen ulkopuolella ilman mitään käsitystä elämästään. Sarja etenee Kylen yrittäessä ymmärtää kuka hän on ja miksi hänellä ei ole napaa tai muistoja lapsuudestaan.

Pilottijakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kyle on 16-vuotias teini, joka alastomana herää keskellä metsää, Seattlen liepeillä ja ilman mitään käsitystä aiemmasta elämästään. Kyle on kuin vastasyntynyt vauva ilman minkäänlaista tietoa sosiaalisesta elämästä: hän ei ymmärrä yksinkertaisia asioita, kuten miten syödä tai juoda eikä hän osaa kommunikoida muiden ihmisten kanssa. Kun Kyle kävelee alasti läheiseen kaupunkiin, ottaa poliisi hänet huostaansa. Kun he eivät löydä Kylesta minkäänlaisia henkilötietoja, hänet viedään nuorisovankilaan, missä selviää ettei hänellä ole napaa. Terapeutti Nicole Trager kiinnostuu Kylen tapauksesta. Hän käsittää, ettei Kyle kuulu nuorisovankilaan ja ottaa hänet kotiinsa asumaan siksi aikaa kun poliisi jatkaa hänen oikean perheensä etsintöjä. Sarja perustuu Kylen ja Tragerin perheen välisiin kommelluksiin ja etenee Kylen oppiessa elämään ihmisten parissa ja etsiessä vastauksia menneisyyteensä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päänäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivunäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toukokuun 22. päivä 2007 Kyle XY:n soundtrack julkaistiin. Se julkaistiin samalla, kun ensimmäinen tuotantokausi Kyle XY:stä julkaistiin DVD:lle. Soundtrackin kappalelista on seuraavanlainen:

Chris Mollere on tehnyt Kyle XY:n musiikit. Michael Suby kirjoitti alkuteeman, ja suuren osan repliikeistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]