Ei rikosmielessä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei rikosmielessä
Absence of Malice
Ohjaaja Sydney Pollack
Käsikirjoittaja Kurt Luedtke
Tuottaja Sydney Pollack
Säveltäjä Dave Grusin
Kuvaaja Owen Roizman
Leikkaaja Sheldon Kahn
Pääosat Paul Newman, Sally Field, Bob Balaban
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Mirage Enterprises, Columbia Pictures Corporation
Ensi-ilta 1981, Suomessa 1982
Kesto 117 min
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ei rikosmielessä (Absence of Malice) on Sydney Pollackin ohjaama draamaelokuva vuodelta 1981. Lehdistön moraalia tarkastelevan draaman on käsikirjoittanut Kurt Luedtke, ja sen pääosissa näyttelevät Paul Newman, Sally Field ja Bob Balaban.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Floridalainen alkoholitukkukauppias ja rikollisen poika Michael Gallagher (Newman) näkee eräänä aamuna nimensä lehden etusivulla, jossa häntä syytetään satamatyöläisten liiton johtajan murhasta. Jutun kirjoittaja on toimittaja Megan Carter (Field). Asian käsittelyn myötä he rakastuvat.[1]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei rikosmielessä tuotti Oscar-ehdokkuudet miespääosasta Paul Newmanille, naissivuosasta Melinda Dillonille ja alkuperäiskäsikirjoituksesta Kurt Luedtkelle. Elokuva sai kunniamaininnan Berliinin elokuvajuhlilla[2].

The New York Timesin kriitikot valitsivat sen vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.[3] Video-oppaassa vuodelta 1994 Asko Alanen kutsuu elokuvaa ”pehmeän poliittiseksi ja painomusteen makuiseksi siirapiksi”. Hän antaa elokuvalle kaksi tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”keskinkertainen”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.
  2. Berlinale 1982: Prize Winners, berlinale.de. Viitattu 7.7.2016.
  3. The Best 1,000 Movies Ever Made, The New York Times. Perustuu teokseen The New York Times Guide to the Best 1,000 Movies Ever Made, St. Martin's Griffin 2004. Viitattu 5.7.2016.