Eestinmäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eestinmäki
Estbacka
Kaupunki Porvoo
Suuralue Porvoon maalaiskunta
Kaupunginosa nro 24
Väkiluku 2 041 (2 014)
Postinumero(t) 06450 Porvoo / Borgå
M-Market Kupsu Eestinmäessä

Eestinmäki (ruots. Estbacka) on Porvoon kaupunginosa, joka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Eestinmäki sijaitsee nimensä mukaisesti mäellä. Asukkaista suurin osa on suomenkielisiä.

Eestinmäki kuului vuoteen 1997 asti Porvoon maalaiskuntaan (Borgå landskommun). Sen toiseksi suurin taajama oli Eestinmäki. Suurin oli Gammelbacka, joka sijaitsee lähellä Eestinmäkeä. Eestinmäki rakennettiin 1970-luvulla täyttämään Neste Oy:n työntekijöiden asuntotarvetta. Neste Oy omisti pitkään suurimman osan alueen kerrostaloista ja huolehti kunnossapidosta. Asuntojen laatuun panostettiin ja erityisesti äänieristykseen oli kiinnitetty huomiota, koska taloissa asui käytännössä vain vuorotyöläisiä. 1990-luvun alkupuolella Eestinmäessä oli kaksi päiväkotia, suuri leikkipuisto, kirjasto, nuorisotila, kuntosali, ruokakauppa ja pubi.

Alueen kerrostalot on rakennettu 1970-luvulla. Niihin on tehty 2000-luvulla julkisivuremontti. Alueen asunnoista suurin osa on nykyisin yksityisessä omistuksessa.

Eestinmäessä on muun muassa pizzeria, kuntosali ja ruokakauppa [1]. Eestinmäkeen pääsee Porvoon paikallisliikenteen bussivuoroilla ja Helsingin seudun bussivuoroilla.

Väestö äidinkielen mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • suomenkielisiä 56,8 %
  • ruotsinkielisiä 34,1 %
  • muita 9,1 %

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.