EPiServer

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
EPiServer
Episerver logo.jpg
Perustettu Ruotsissa 1994
Toimitusjohtaja Martin Henricson
Toiminta-alue ohjelmistoala
Tuotteet EPiServer CMS, EPiServer Commerce, EPiServer Relate
Kotisivu episerver.com

EPiServer on ohjelmistoyritys, jolla on monikanavaiseen sisällönhallintaan ja sähköiseen kaupankäyntiin liittyviä tuotteita. Yritys on perustettu Ruotsissa vuonna 1994 ja nykyään sillä on toimistot Ruotsin lisäksi Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Tanskassa, Suomessa, Norjassa, Hollannissa ja Australiassa.

EPiServerin tuotteet ovat Microsoft .NET –pohjaisia ja ne tukevat sekä WebForms- että ja MVC-tekniikoita HTML5 / JavaScript tuella sekä REST-rajapinnalla. Tuoteperheen ohjelmistot ovat verkkoselainpohjaisia. Uusin versio EPiServerin sisällönhallintajärjestelmästä on EPiServer 7 CMS, joka julkaistiin 31.10.2012.

EPiServer on mukana visionäärinä vuoden 2014 Gartnerin “taikaneliössä” (Magic Quadrant for Web Content Management) [1].

EPiServerin omassa EPiServer World –yhteisössä [2] on yli 25 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Yhteisö toimii EPiServer-kehittäjien ja -ylläpitäjien tietopankkina ja materiaaliresurssina.

EPiServerin arkkitehtuuri tarjoaa tuen kolmansien osapuolien kehittämille lisäosille. Lisäosia löytyy muun muassa tuotetietojen ja digitaalisen pääoman hallintaan sekä hakukoneoptimointiin. Lisäosia kehitetään aktiivisesti ja niille on saatavissa myös ylläpitopalveluita.

Helmikuussa 2012 EPiServer osti amerikkalaisen verkkokaupparatkaisuihin erikoistuneen yrityksen, Mediachasen. Yritykset olivat toimineet tätä ennen pidemmän aikaa kumppaneina kehittäen EPiServerin Commerce-tuotetta. Mediachase sulautui osaksi EPiServerin Yhdysvaltojen toimintoja ja heidän kehittämänsä ratkaisut integroituivat EPiServerin tuoteperheeseen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiön omia sivustoja