Dungeon Keeper 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dungeon Keeper 2
Dungeonkeeper2 boxshot.jpeg
Kehittäjä Bullfrog
Julkaisija Electronic Arts
Säveltäjä Mark Knight (en)
Pelisarja Dungeon Keeper
Julkaistu 30. kesäkuuta 1999
(PC)
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Mature 17+
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dungeon Keeper 2 on Bullfrogin kehittämä reaaliaikastrategiapeli. Se on julkaistu 30. kesäkuuta vuonna 1999.

Dungeon Keeperissä ei voi käyttää hyviä hahmoja, vaan pelaaja käyttää pahoja. Pelissä on tarkoitus rakentaa maanalainen tukikohta ja hyökätä vihollisen, eli hyvien sankareiden kimppuun. Yleensä apuna käytetään ansoja, ovia ja loitsuja. Pelissä on monta suurta muutosta verrattuna edeltäjään, Dungeon Keeperiin. Näistä keskeisimpiä ovat:

 • Loitsuihin käytetään manaa kullan sijasta.
 • Olentojen muutokset; olennot nyt ihmismäisempiä, ennen melkein jokainen oli eläin tai hirviö.
 • Grafiikka ja äänet ovat 3D.
 • Tärkeimmät työläiset eli Impit eivät tarvitse harjoittelua kehittyäkseen, vaan kehittyvät toimintojen myötä.
 • Harjoitteluhuoneessa voi kehittyä enää vain tasolle 4 asti. Tasot 5–8 pitää hankkia taistelukuopassa ja 9–10 oikeassa taistelussa.

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista ja kuvaus pelissä esiintyvistä hahmoista.

Pahat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Imp (Pikkupaholainen): Luolaston työläinen, joka pääasiassa valtaa maata, kaivaa tunneleita ja vahvistaa niitä. Se tekee myös yksinkertaisia tehtäviä, kuten vie kuolleet olennot hautausmaalle tai valmistuneet ovet ja ansat paikalleen. Imp ei taistele, mutta se osaa nopeuttaa itseään(Haste) ja teleportata kun on kehittynyt tarpeeksi. Se käyttää hakkua ja tulee pelaajalle automaattisesti (niitä tulee pelin alussa 4) tai loitsulla.
 • Goblin (Menninkäinen): Heikko taistelija, joka on yleensä pelaajan riesana ensimmäisissä tehtävissä. Se tulee usein melkein heti portaalin valtaamisen jälkeen ja sen aseena on lyhyt miekka ilman erikoiskykyjä. Vaatii Lairin.
 • Firefly (Tulikärpänen): Jättimäinen kärpänen, joka on saanut nimensä suojaväristään. Se on yksi harvoista olennoista, jotka osaavat lentää. Se pystyy lentämään osassa alueista ja on ehkä paras tapa tiedustella, sillä lisäksi se on hyvin nopea. Tulikärpänen on hyvin hauras ja häviää helposti taistelun. Sen aseena on pelkkä kita, mutta harjoiteltuaan tarpeeksi se oppii "myrskyn", jota on hyvä käyttää vastustajia vastaan. Tulikärpänen ei vaadi mitään huoneita.
 • Warlock (Miespuolinen noita): Yksi tärkeimmistä taistelijoista, osaa ampua tulipalloja ja se tekee työksen tutkimustyötä jolla hankitaan pelaajalle uusia loitsuja. Aseena noidalla on sauva ja taikuus, ja se oppii kehittyneenpänä tulipallon heittämisen ja toverin parantamisen. Aseena sillä on normaalisti sauva, mutta kehittyneellä noidalla on käytössään tulipommi ja eliiteillä supertulipommi. Vaatii kirjaston.
 • Salamander (Salamanteri): Tuliperäinen lisko, joka tulee myöhään käyttöön varsinaisella pelityylillä (sotaretki). Salamanteri on mainio tiedustelija, sillä se on immuuni laavalle, jota tulee usein vastaan. Salamanterin aseena on sen hampaat ja tuli. Kehittyneenä se voi ampua tulta. Vaatii treenihuoneen.
 • Troll (Peikko): Hyvin tärkeä työntekijä, joka rakentaa ovet ja ansat, mutta on heikko taistelija. Se osaa kuitenkin tuhota ansat loukkaantumatta. Peikon aseena on nuija ja sillä ei ole erikoiskykyjä. Vaatii pelissä työpajan.
 • Bile Demon (Sappidemoni): Hyvin hidas ja hyvin voimakas sappidemoni on vaikea pitää tyytyväisenä, sillä se vaatii paljon ruokaa ja lepoa. Se on kuitenkin sen arvoista, sillä tämä demoni on loistava tappelussa hitaudestaan huolimatta ja paras seppä. Aseena sillä on sarviensa päähän sijoitetut piikkinuijat ja myrkkykaasu. Se oppii nopeasti kaasupommin. Vaatimukset ovat kovat: Tarpeeksi tilava Lair, kooltaan 5x5 kanala ja 5x5 työpaja.
 • Skeleton (Luuranko): Tämän elävän luurangon syntymä on yksinkertainen: ensin pitää lyödä vastustaja tajuttomaksi. Sitten se pitää viedä vankilaan, jossa se riittävän ajan kuluttua syntyy uudelleen elävänä luurankona, joka ei tunne pelkoa eikä armoa. Luuranko on nopea, mutta hyvin hauras. Jos se häviää taistelun, niin se ei jää tajuttomaksi muiden otusten tavoin vaan luut 'särkyvät', eikä sitä voi parantaa eikä viedä vankilaan taikka hautausmaalle. Aseena luurangolla on miekka ja ainoana puolustuksena pyöreä kilpi.
 • Dark elf (Paha haltia): Paha haltia, joka yleisimmin vartioi, mutta harjoittelee kuitenkin hyvin nopeasti. Dark Elf on tarkka-ampuja, eli se voi tappaa vihollisen niinkin pitkän matkan päästä, ettei vastustaja ehdi nähdä muuta kuin nuolen. Sen aseena on varsijousi ja vähän harjoiteltuaan se oppii ampumaan. Vielä vähän harjoittelua ja se kykenee heittämään veitsirykelmän. Dark Elf vaatii vartiohuoneen.
 • Rogue (Roisto): Varas, jonka lempipuuhaa ovat uhkapelit, varastaminen, tiedustelu, murhat ja sabotointi. Rogue on äänetön hiiviskelijä, joka voi helposti hiipiä vastustajan taakse ja puukottaa selkään. Sen aseena on veitsi, mutta myöhemmillä tasoilla se oppii hetkellisen näkymättömyyden. Rogue vaatii aarrekammion ja kasinon.
 • Mistress (Rakastajatar): Mistressin lempipuuhaa on ilmiselvästi kiduttaminen; itsen tai muiden. Se ei pelkää mitään ja nauttii kivusta. Lisäksi kehittyessään se oppii pari hyödyllistä taitoa. Mistress on itse asiassa ainut tavallinen olento, joka on pelin kannessa (Toinen on Horned Reaper, joka on enemmänkin johtaja, sillä sitä voi käyttää vain loitsulla ja jotkut säännöt eivät sido sitä). Mistressin aseena ovat sen partaveitsenterävät kynnet ja kehityttyään sähkönlaukaisu. Se vaatii kidutuskammion.
 • Black Knight (Musta Ritari): Paha ritari, joka on yksi pelin vahvimpia olentoja. Se ei kuitenkaan tee mitään erityistä työtä ja sillä ei ole erityiskykyjä. Kuitenkin, usein sen taistelutaidot varmistavat, että näillä ei ole väliä. Tämän Ritarin aseena on leveä miekka ja lisäksi sillä on paksu mustasta metallista tehty haarniska. Se vaatii Tappelukuopan, jota käytetään kehittämiseen.
 • Vampire (Vampyyri): Vanha ystävä verenimijä! Vampyyri ei tietenkään synny luonnollisella tavalla. Ensiksi, viiden oman hirviön täytyy kuolla; pyörtyminen ei kelpaa.Sitten niiden pitää mädäntyä hautausmaalla ja sillä tavalla syntyy uusi olento: Vampyyri. Vampyyri on ainutlaatuinen. Kun se kuolee, niin jos se on vähintään toisella tasolla, niin se syntyy uudestaan heikentymällä yhden tason verran. Paitsi jos sen tappaa munkki, sillä sillä tavalla se kuolee varmasti. Vampyyri ei kuitenkaan voi kävellä vedenpäällä, mutta se osaa muuttua väliaikaisesti lepakoksi, mikä mahdollistaa veden ylityksen. Vampyyrin perusaseena ovat sen kynnet. Lisäksi se osaa kehityttyään hidastaa vastustajia ja jopa nostaa kuolleet haudasta.
 • Dark Angel (Paha Enkeli): Dark Angel on siivekäs, mutta lentokyvytön peto. Dark Angle tulee luolastoon oman huvituksensa vuoksi ja on siksi hyvin vaikea saada. Mutta silti, sillä on muutama ainutlaatuinen kyky, ja se on monien mielestä vahvin olento, jolla voi pelata pitkään. Se työskentelee yleensä kirjastossa, mutta jos se ehtii vain harjoitella, niin se on melkein mahdoton voittaa, kunhan se ei ole yksin. Aseena Dark Anglella on leveä miekka ja sen loitsut: Energiapommi ja kolmen luurangon synnyttäminen. Se vaatii kuitenkin temppelin, jonka koko on 5x5 ja sillä suuruudella tulee enintään 2 Dark Anglea. Enempään tarvitsee toisen samankokoisen temppelin.
 • Maiden of the Nest (Verkon neito): Maiden esiintyy ainoastaan Dungeon Keeper 2:en päivityksessä 1.7. Se on vahva olento, jolla on suuret vaatimukset. Sillä on naisen yläkeho ja hämähäkin alakeho. Maiden osaa luonnollisesti ampua seittiä verkon, joka hidastaa vastustajaa. Se käyttää myös muunlaista taikuutta. Sen aseena ovat normaalisti kynnet, mutta se osaa lisäksi hypnotisoida vastustajan ja jopa iskeä pelkoa. Se osaa kehityttyään lisäksi ampua verkkoa ja myrkyttää. Se vaatii kirjaston ja temppelin.

Hyvät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huom. Saadakseen pelissä sankarin pelaajat joutuvat kiduttamaan tätä kunnes se vaihtaa puolta.

 • Dwarf (Kääpiö): Hyvien vastine Impille, mutta kykenee tappeluun. On toisaalta muilta taidoilta heikompi. Tulee yleensä ensimmäisissä kentissä vastaan ja on hyvin helppo vastus, vaikka tulisikin suuressa ryhmässä. Aseena sillä on hakku.
 • Thief (Varas): Roguen tapainen, mutta vähän heikompi ja tulee varsin aikaisessa pelissä jo vastaan. Sillä on kuitenkin samat kyvyt. Thiefin aseena on Roguen tapaan tikari. Lisäksi se kykenee väliaikaiseen näkymättömyyteen ja pystyy Roguen tavoin hävittämään ansat loukkaantumatta.
 • Fairy (Keiju): Keijukainen, jota monet kuvailevat Mistressin ja Fireflyn yhdistelmäksi kyvyiltään, sillä se osaa lentää ja ampuu sähköä. Se on ulkomuodoltaan hyvin samanlainen kuin monissa saduissa. Aseena se käyttää kynsiä tai sähköä ja se tiedustelee yleensä lentämisensä suosimana.
 • Wizard (Velho): Hyvä muoto Warlockista, jolla on lisäksi samat kyvyt. Wizard on kuitenkin nopeampi tutkija ja tulee myöhemmin vastaan kuin Warlock käyttöön. Se muistuttaa hyvin paljon tarujen velhoja (Sininen velhohattu, siniset velhovaatteet, valkoinen parta ja pitkä sauva). Se käyttää aseenaan sauvaa ja taikuutta ja on tämän vuoksi hyvä vartija (osaa ampua tulta pitkienkin matkojen päästä).
 • Monk (Munkki): Kuvaa täydellisesti yleistä munkkia (tarinoiden), sillä sillä on samanlaiset ruskeat kaavut ja se on puolikalju. Jos pelaaja onnistuu saamaan sen puolelleen, niin se käy hyvin usein rukoilemassa temppelissä ja se on loistava tutkija. Sen aseena ovat sen nyrkit mutta se voi oppia hyödyllisiä taitoja, kuten joukkoparantamisen.
 • Giant (Jättiläinen): Otus, jonka voisi hyvin luulla olevan pahan puolella, mutta ei. Jättiläinen on voimakas, mutta hidas ja se pystyy kävelemään laavan päällä. Siksi se voi yllättää pelaajan monissa kentissä. Giantin aseena on voimakas piikkinuija, mutta sillä ei ole erikoiskykyjä.
 • Knight (Ritari): Hyvä mutta heikko versio Black Knightista. Se tulee kuitenkin vastaan äkkiä ja on hyvin kannattava värväys. Se on varsin samanlainen kuin Black Knight, mutta sillä on valkoinen haarniska ja se on vähän heikompi. Sen aseena on leveä miekka, mutta sillä ei ole erikoiskykyjä.
 • Guard (Vartija): Vartija, jolle ei oikeastaan ole vastinetta pahojen puolella. Se vartioi yleensä ja sillä on musta haarniska ja keihäs. Se on yksi ensimmäisistä vastustajista. Sillä ei ole erikoiskykyjä, mutta se ei yleensä tee muuta kuin vartioi.
 • Elven Archer (Haltiajousimies): Hyvä versio Dark Elfistä, jolla on samat kyvyt. Vihaa vastapuoltaan ja yleensä vartioi. On hyvin suuri riesa pelaajalle tarkka-ampumiskykynsä vuoksi. Käyttää varsijousta ja osaa myös heittää veitsiä kehityttyään.
 • Royal Guard (Kuninkaallinen Vartija): Parempi versio Vartijasta, eikä tule vastaan ennen pelin loppua. On kaikilta kyvyiltään vahvempi,tavataan päävastustajan henkivartijana. Ulkomuodoltaan samanlainen kuin Guard, mutta sen haarniska on osittain violetti. Aseena tuhoisa keihäs.

Johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Horned Reaper (Sarvellinen viikatemies): Suuri, paha, verenpunainen, sarvellinen demoni, joka tunnetaan myös nimellä Horny. Sen voi kutsua käyttöönsä ainoastaan loitsulla, joka on hyvin kallis. Lisäksi se tulee jokaisen pelikentän (sotaretki) lopussa hakemaan Portal Gemin. Se on kuolematon, mutta käytössä vain väliaikaisesti. Aseena sillä on verinen viikate ja se käyttää demonihaarniskaa. Sen pituus on arviolta noin 3 metriä. Sitä ei voi hallita.
 • Lord of the Land (Maan Lordi): Hyvien vahva johtaja, joka tulee melkein jokaisessa kentässä vastaan (kehittyen vahvemmaksi). Sillä on valkoinen haarniska ja saappaat ja purppuranpunaiset housut. Se käyttää aseenaan miekkaa. Kuoltuaan se jättää Portal Gemin, jonka Horny hakee. Sitä ei voi käännyttää itselleen .