Dragonologia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dragonologia: suuri lohikäärmekirja
Dragonology : the complete book of dragons
Alkuperäisteos
Kirjailija Ernest Drake
Kieli englanti
Genre fantasia, lastenkirjallisuus
Julkaistu 2003
Suomennos
Suomentaja Aslak Breck, Noora Kinnunen
Kustantaja Egmont Kustannus
Julkaistu 2004
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 28
ISBN 951-28-4048-0
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Dragonologia (engl. Dragonology: The Complete Book of Dragons) on englantilaisen Dugald A. Steerin kirjoittama, lohikäärmeistä ja lohikäärmeiden tutkimisesta kertovan tietokirjan muotoon kirjoitettu fantasiakirja. Englanninkielinen alkuteos ilmestyi 2003 ja suomennos seuraavana vuonna. Kirjassa on Wayne Andersonin, Helen Wardin ja Douglas Carrelin tekemä värikuvitus.

Kirjan kuvitteelliseksi kirjoittajaksi esitellään 1800-luvulla elänyt dragonologi Ernest Drake. Teoksen esittelyssä sen sanotaan kirjoitetun jo keskiajalla ja sittemmin entisöity kirjan löydyttyä vanhan kirjakaupan ullakolta. Dragonologiassa esitellään eri lohikäärmelajityypit, joita on noin kymmenkunta meksikonamfiteeristä huurrelohikäärmeeseen.

Kirjassa esitellään myös lohikäärmeiden aakkoset, sillä kirjan mukaan jotkin lohikäärmeet osaavat lukea ja kirjoittaa.

Tieteenala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Dragonologia voi merkitä myös tieteenalaa, joka tutkii lohikäärmeitä. Nykypäivänä sillä tarkoitetaan pääasiassa niiden tutkimista esimerkiksi kulttuurihistoriassa ja mytologiassa tai okkultismissa. Dragonologian on katsottu olevan oikea tieteenala mahdollisesti keskiajalla tai joskus kauan sitten, mutta sen merkitys on kadonnut nykypäivään mennessä. Kiinassa lohikäärmeillä on vielä tänäkin päivänä suuri merkitys, ja dragonologia voi olla kiinassa edelleen harrastettua.

Dragonologia voi olla tunnettu myös nimellä dracologia.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.